12.16.2008

+ Berbeskal di Taman Botani+

Di ari selasa yg redup, iaitu arini. Aku n rakan2 plan nak g gym kat MPH or lebih x glemer dgn name Dewan Sri Sarjana. Tp gym tutup. Hampess. Then, ktorg g Taman Botani nek beskal ramai2. Best gilerrr... tu je aku nak ckp sbb aku xde mood nak menaip. Nak taw sebabnye?? Nti aku story lam next posting.. Pic kat Taman Botani pon aku akan upload later. Emi jgn jeles ye... ktorg nek beskal. wekwek.

12.01.2008

+pic karok n bkak poce at kbmall+

+Gambar mariiiiiii......Yaribaaa yaribaaaa+



----------------------------------- Picture Karok ----------------------------------
Atas request drp 'Oyang'. Aku upload pic tym ktrog g karok afte final aritu. Kali ni karok xde la best spt yg sbelom2 nye.. Sbb 'bahan' x ckup... hehe.


karok
Ni laa bakal2 penyanyi.. Sorang lg tertinggal, Chucky (model baru) sbb die yg tlg snap pic ni (sape suh gne fon camera yg superb,kan dh kna jd photographer.kih3). Try tgk Shima (aku lebey slesa panggil die moyang), die ni bdak bek.. Ms ktorg nyanyi lagu umberella die tutup mata.. bgos shima, jg pandangan mata k. Pinat_kekecang lak masih ngan 'keunggulan cinta dr sinar mata'.



Mira+chucky
Korang mesti konfius kan?? Mira ni (aku lebey slesa panggil die nenek) hepi ke sedey? Muke cm sedey tp yo yo oo karok.. Aceli, aku pon konfius die hepi ke x. hehehe... tp nenek ni diam2 ubi brisi..



Me+Chucky
Sori la aku ter'retard' jap. Aku mmg xley karok, asal msuk je bilik karok, aku tros sawan. X biase.. Tp lau msuk masjid, sure x jd cmni.




Ayus+Chucky+Me
Ayus pon tunjuk skill gak tu... Die nyanyi ok la, tp lau x nyanyi lg ok kot... hoho.. gurau jela jolie.



--------------------------------- Picture Bukak Poce ------------------------------
Ni lak pic ms aku n geng2 'barongan' g bkak pose kat Kb Mall. Jgn ditnye nape aku panggil geng 'barongan'..bole bikin gado.



Pic 1
Break-fast at kbmall
Pic 2
Break-fast at kbmall 2

Ni la bffs aku.. Sume dh brubah.. Sume dh slim (kecuali aku). Sume dh ade boipren(kec aku).Ok, meh aku introduce sekor2 kwn aku ni.

Dari kiri : Yura Siok a.k.a Tok Batin Sakai, Sarra Gende/Kiah, Jetun a.k.a Jagong Manis, Nadiyah a.k.a KingKiaw,Sha Porek, Alia Cunted (hahaha), Kimah Khuns a.k.a Gaiko.

Mesti ade tertnya2 nape aku upload 2 pic yg same? Pic ni x same la korang... Lam Pic 1 tu aku sengih nmpak gigi. Lam Pic 2 aku x bape nak senyum. (Aku lau upload pic tgk muke aku je... hehehe).

Ok la, ni jela untuk segmen 'Gmabar mariiiiii' kali ni. Next tym lau ade pic best2, aku upload lg.
+Kisah Cashier yg Mangkok Jamban+


Adoyaiiii.. lom stat story lg aku dh mengeluh ni. Aku br je balik dr alamandul ni. Tujuan aku g sane bukanlah unt window or door shooping. Tp unt g bli brg2 unt project. Sume brg dh setel kecuali cardboard n rechargeable batery. So, sbb ms pon dh suntuk, aku decide nk g bli kt alamanda je. Aceli,arini aku pening pale sgt3.Cuaca arini panaass melampau.

Ok, dipendekkan cter. Aku sampai je Carrefour, tjumpe Eniey ngan tunang die. Ktorg pon borak2 la. Best jer aku nengok org dh ade tunang.huhu. Pastu tros nek level 1. Nak g cr battery ngan cardboard. Cari punyer cari.. x jmpe. Sbb arrangement brg kat sna dh bubah (rajen tol diorg ni ubah2). Berbekal pepatah yg aku blaja, 'Malu btanye,sesat jln', so, aku pon g la tnye cashier tu (laki tp x bape nak ensem).

Aku tnye la "Sekius me,rechargeable battery kt mne ye?".

Pastu cashier tu jwb.. 'Hah. Ape?'

Aku pon ulang la lagi soklan. X phm2 gak mangkok jmban tu.

Aku pon ckp la "Bateri yg boleh di cas kt mne yer?"

Die pon tunjuk kt belah kiri (tunjuk ngan cr memuncungkan mulut...Siottt, dh la x ensem! ko dh xde jari ke nak tunjuk elok2?? ).. So, aku pegi la. Smpai je tmpat yg die tunjuk td, aku tengok kat rak sume nye trusun brg letrik. Rice cooker, toaster, heater.. Xde pulak bateri.

Ok xpe, aku ni jenis yg cool. Xpe2, aku cr sdiri. Xde hal punyer.

Dh penat aku pusing2. X jmpe gak. Aku g lak tnye salesgirl yg duk kt tempat jual digital stuff tu. Yg ni pon mangkok jamban gak ni. Xtaw rechargeable battery tu ape. Die cume tahu 'bateri yg boleh di cas'.Xpe la pompuan, ape2 jela. Salesgirl ni pon tunjuk kat baleh kanan lak. Aku pon g lak belah kanan. Tgk2, tu tempat jual printer, mouse n brg2 komputer la. Xde lak bateri.. Xpe2, aku cool. Bkn nye penat pon kan kna pusing2 dlm Carrefour tu.

Ok, kebetulan ade sorang staff Carrefour ni lalu dpn aku. Aku pon panggil la die.

"Sekius me.. Rechargeable battery kt mna?"
Skali die pusing.. Owh, agak ensem jugak wajahmu.

"Owh, kat depan sana, kat tempat yg ade basikal tu. Nampak x? Khemah2 tuuu..." terang mamat ensem ni kt aku smbil jari die duk point kt tmpat jual basikal.

Haa..die ni je yg taw apekah itu rechargeable battery.

Aku pon pegi la. Binggo! Jmpa la battery yg aku cr tu..
4 biji battery GP 2700 + charger = RM 178.00.
Mak ai, mahalnye.. aku bli energizer br RM68.00

So, aku pon amek la yg murah sket iaitu GP 2500. Aku taw die murah sbb volt die lg randah compare ngan GP 2700 tu. Tp kat tmpat tu x tulih lak harga.

Aku g tempat scan brg sbb nk taw harge. Tp hampeh nyer bateri, die xde barcode. Cmne aku nk scan lau xde barcode.

Aku pon pegi la kat cashier yg TAK ensem td. Aku ckp kt die batery ni xde harga. Die lak duk suh aku g scan kat tmpat scan tu. Siap kasi penerangan kt aku fungsi scan tu n kat tiang mna yg ade alat scan.

Weh cashier yg x ensem!! ko igt aku ni bodoh sgt ke xtaw scan tu menatang ape? Igt dh pandai sgt la tu dpt jd cashier Carrefour(Sori la kpd cashier2 yg len,aku bkn nk mengata profession korang).

Mmg cashier ni dh melampau. Aku pon tinggi kan la suare (tinggi sket je) sbb nk kasi cashier tu paham ape mslah aku. AKu pun ckp "Try scan battery ni, sy nak byr!".

Die duk scan tp x dpt2. Die pon tkial2 cm beruk kna budu la. Cr barcode x jmpe. See, now ko fhm kan nape aku xle scan batery ni... Ko tu yg bebal xnk dgr org ckp. Yg ko duk cter kat aku sal kegunaan scanner yg ade btempek kt tiang tu wat pe. Meh cni aku scan bontot ko. Nak? Mau nye buasir seumur idop.

Pastu, si bebal ni pggil 2 org kwn die. Sorang laki, sorang pompuan (ooo.. panggil geng ye, igt aku takot?). Pastu kwn die yg laki tu kelebet2 la bateri tu. Kwn die ckp bar code ade kt bwh ape ntah (yg mcm pin yg besar tu,aku xtaw name die). Pastu aku ckp, tanggalkan la pin tu, aku nk taw harge. Cmne aku nk byr lau aku xtaw harge.

Kwn die yg pompuan lak menyampuk "Ala, harga die dlm RM60 cmtu".
Wei pompuan, ade aku tnye qoutation or anggaran harga bateri ni?? Aku nk korang scan kan bateri ni unt cek harga die sbb aku nk byr.. Tlg la, penat aku duk deal ngan makhluk2 dr planet marikh ni. X phm bahasa!!

Mmg diorg ni wat aku ilang sabar.
AKu ckp la "Tanggalkan la pin ni then scan, sy nak byr skrg."

Pastu cashier tu duk wak lawak lak.. ade ke die nk bkak pin tu ngan tgn. Smpai mampos la xle bkak abg oi.. Setau aku la, mende tu kna bkak ngan 1 alat yg mmg khas unt bkak pin tu. Pastu die ckp "xle bkak la, ketat sgt". Aku like 'Perlukah aku gelak atau aku nanges guling2 kat depan makhluk yg mengong ni??'. But,no need to waste my tym. Aku amek la bateri tu then pegi kt kaunter depan. Kaunter ni Indian guy yg jd cashier. X smpai 20sec aku ckp kat cashier ni, tros die faham prob aku then tlg buka kan pin tu. Then die ckp "Ni bar code die, now u bole scan". SEE!!! India pon fhm aku ckp taw.

Skali aku scan, harge bateri tu RM 110.00. Pandai la si mangkok jamban yg pompuan tu ckp RM 60.00. Aceli, harga bateri tu within bajet aku lg. Tp disebabkan aku bengang thp gaban ngan cashier tu, aku x bli bateri tu. Spoiler tol korang ni. Esok aku nk g beli bateri ni kt Bangi. Agak bodoh gak tindakan aku ni tp aku xley la. Geramm ngan cashier bodoh tu.

Ni la pic battery yg aku nk gna unt pojek aku tu. Battery ni sgt powerful..Ni yg GP2700. Tp aku nyer GP2500 pon dh ckup... Ni gak la bateri yg cetuskan kontroversi...

11.29.2008

Tag

+'Latih tubi' Tag+


Tagged by Pinat_kekacang.. FYI, ni 1st tag aku. Aku xtaw aceli tag tu pemenda. Jenuh aku tnye pinat. Last2 die suh aku wat tag ni. Sori la, aku ni jakun sket.Erm, neves nye nak jwb tag ni (cm nk jwb soklan exam CCNA lak)... dah2, aku xmo mempoyo lama2..aku jwb dlu ek. Ms diberi 1 hours including 5min reading time.LOL.

Every question is referring to 1 person (sapekah 'person' yg aku refer?? Jeng jeng jeng!!! Jawapan ade di bwh.)
Lombu Amat tu person ke x?hehe...

1. What is the relationship of you and him/her?
- kami slalu tdo sesama tp kami bkn gay.

2. Your 5 impressions towards him/her.
+ sporting
+ shopaholic
+ rajen masak
+ soft-hearted
+ open-minded
+ early-bird

ni dh lebey 5.. lau exam sure dpt extra marks ni.

3. The most memorable things he/she had done for you.
- Mandi sesama

4. The most memorable things he/she have said to you?
- "Jom g mkn kt luar. Kter g 2org je. Xyah ajk org len. Ade hal nk ckp".

5. If he/she become your lover, you will…
- Die mmg dh jd lover aku pon..

6. If he/she become your enemy, you will…
- Tak relevan la soklan ni..nexttt

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on…
- Nothing. die dh ckup perfect di mata aku.

8. If he/she become your enemy, the reason is…
- aku yg wat salah.. mesti aku la punca.

9. The most desirable thing to do on him/her is?
- Tlalu rasie unt aku ckp.. (juz keep the answer to maself).

10. The overall impression of him/her is…
- P.E.R.F.E.C.T.

11. How do you think the people around you will feel about you?
- Soklan ni x related ngan soklan atas la.. jwb je..
Ade yg suke, ade yg x ske. normal la tu... tp aku ni bek cma ske bgosip + kutuk org.hahaha


12. The character of you for yourself are?
+ short tempered
+ money eye(pinat ckp.hahahaha)
+ sensitip
+ determined
+ ambitious
+ romantik (jiwang) and ske wat lawak budus ..hehehe. xley blah.

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- ske mkn. makin tua mkin mjd2 lak nafsu mkn aku ni.. aku xnk jd obesiti. tolonnn.

14. The most ideal person that you wanna be is?
- person yg aku duk cter kt atas tu.

15. For the people who care about and likes you, say something about them.
- Mekasih daun kledek.. You guys mmg superb. Diorg ni spesis yg pndai menilai kaca n pmata. hahaha..

16. Ten people to tag:
- Gler byk!Soploh tu. Aku nak :
Top 10 person yg namanye ade lam chatbox aku.

Teetttttttt.. 'Time's up. Please stop typing,you are not allowed to leave your notebook until you publish your post'.

So,soklan bwh x sempat nk jwb. Cube sape 'person' yg aku refer td?
******************
* Answer : MAK AKU!! *
******************
------------------------ ni soklan2 yg x sempat di jwb ------------------------------

17. Who is no. 2 having a relationship with?
-

18. Is no. 3 a male or a female?
-

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
-

20. How about no. 5 and 8?
-

21. What is no. 1 studying about?
-

22. Is no. 4 single?
-

23. Say something about no. 6
-

To Pinat_kekacang : Aku dh jwb tag ko. Ko ble lak nak nyanyi unt aku?? Janji ttp janji.

+pertukaran layout+

+Changes of Layout+


Ramai pembaca2 blog aku tnye nape layout blog ni ditukar?? (br 2org yg tnye, xdela rmai pon...ehehe). Aceli aku tukar background ni kpd putih krn putih melambangkan kesucian hati pemilik blog ini (ehem2..aku la, sape lg). Aku mmg ske putih, lau sesapa yg knal aku mesti die prasan aku ske kaler putih,dark blue n cekelat even aku x penah gtaw sesapa pon aku ske kaler tu(opps!!!terbagitau korang lak peberet kaler aku).

So, sbb tu la aku tukar layout aku ni. Simple. Tp x saket kan mata kan kan kannnnnnn??(sile hangguk ye unt sodap kan ati aku).Ade gak kwn aku ckp layout dulu lg cute (wlupon aku taw x cute sgt sbb aku ni x kreatif).

Aceli kan, sume di atas adalah alasan semata-mata. Aku tukar layout ni sbb layout yg dulu suda jahannamm.. Aku la yg mandai2 edit coding, konon2 nak up blog aku ni kasi superb. skali.. haraammmm... rosak tros blog aku. Aku try fix balik, try punye try.. x jalan gak.

So, tpaksa la aku cari layout br. Sbb kesuntukan ms + kemalasan, aku wat simple2 je. Xpela. Layout x pentg. Yang penting content die superb. Tu yg nadh tgile2 kan blog aku tu.. hahahhaa.. prasan la aku ni (taw xpe).

Ok.. cm yg aku janji.. aku upload pic mp4 yg aku dpt tym mdec training.. layannnnn.


mp4
Ni haa mp4. yg kaler itam aku n emi hot punyer. kaler pink tu pinat_kekacang punyer.

mp4+cert
Ni lak pic mp4 and cert. Company yg provide menda alah ni ialah K-Workers a.k.a KnowledgeCom Sdn Bhd. Mekasih ye.

Me+Fnaz_mdec_training
Ni lak pic tym tgh training. Tym ni COIT sejuk melampau. Aku g toilet lebey 10x (ni tol2, bkn omong kosong), pecah record tu...Nak wat cane, COIT menggila, sejuk thp beku.. otak aku pon dh nek tepu.

+misteri kehilangan baju renang+

+Misteri Kehilangan Sepasang Swimming Suit+


Peristiwa yang penuh misteri ini berlaku kira2 jam 7.05pm pada ari Jumaat (28/11/2008). Sepasang baju renang(lau lam bahasa ibunda aku ialah swimming suit)telah didapati ilang dr ampaian di salah satu blok di Kelompok Ilmu. Peristiwa ini tros mjadi misteri..
Kronologi :

23/11
9.30am - Aku n kwn2 ke swimming pool unt berenang2 gaya berudu. (Lau dh ke swimming pool xkan g basuh kain, berenang la).

1.00pm - Aku membasuh baju itu dan tros mjemurnye di ampaian. Pastu aku clipkan bj2 tu ngan 'sepit baju' (Aku guna hosmet aku punyer).

Jap2.. before aku smbung kronologi ni.. aku nak tegaskan, swimming suit ialah jenis yang MUSLIMAH punyer taw (yg blengan panjang n menutup buku lali).. Bkn yg sexy2 tu.. Nti korang tbyg2 bikini lak. Bkn aku xtaw otak sekor2, yellowish!

Ok aku sambung...

24/11
Aku mjenguk2 ampaian unt pastikan bj aku dh kering ke lom. Dah kering. Tp xtaw nape aku rs cm mls nak angkat. Cm ade mende yg mhasut aku suh aku biarkan aku jemur je bj tu. "Nanti nak pkai la ko angkat!" Bisik hatiku.

25/11-27/11
Disebabkan kesibukan aku mengejar ilmu di COIT (mdec training) + ke'busy-body'an aku mengusha org present project 2. Aku tol2 lupa sal bj yg aku jemur tu.

28/11
6.45pm - Aku tercari2 baju aku sbb esoknye aku dh janji nk g swimming ngan anak2 katak.
7.05pm - Pencarian gagal. Merata-rata aku cr tp x jmpe.
+Atas kusi takde
+Lam laci takde
+Lam kabinet dapur takde
+Lam tong sampah takde
+Lam beg takde
+Lam rice cooker xde (tipu je ni)

Damn! aku tingat yg aku x angkat lg bj tu. Tros aku blari2 anak kobau g tgk ampaian.
Korang taw ape yg aku nmpak????

Aku x nampak pape. Yang ade hanya sebatang mop.

So, aku wat la andaian.
1. May be hosmet aku yg angkat kot. Tp lau die angkat, nape die x letak atas krusi? Biase nye die akan letak ats krusi lau angkat bj aku.

2. May be bj tu terbang ditiup angin (smbil nyanyi lagi "Kamu yg bawa ku terbang...lalala"). Tp x mungkin! Aku dh sepit bj tu ngan penyepit yg bwarna hijau terang (kaler peberat emi hot).

3. Mungkin cleaner amek (mula la fitnah org. Die yg x angkat bj, cleaner lak yg dsalahkan.. tsedak-sedak akak2 cleaner yg tgh mkn mami slirpp lam bilik mucuk2 diorg).

4. Mungkin ade third-party yg sorok kan(Ni andaian yg plg merapu).

So, ble fikir2 balik.. Aku wat conclusion, may be hosmet aku kot yg tsilap ambek bj ni. May be die igt tu swimming suit die. Unt pengetahuan korang, hosmet aku ni kaki swimming gak. Kaler bj die pon lebey kurang cm bj aku gak. Beza nye die punye sluar short. Aku punye mini skirt.. hahaha.. (yg lenga2 tu caye la tu aku ckp).

Ok, tekaan aku ni consider logik dan relevan la.

29/11
Aku duk umah sorang2 tym ni. Rumet aku tinggalkan aku..uwaaa

+9.05am - Sbb tlalu bosan duk umah sorang2. Aku wat la amal jariah. Aku tlg lipat bj rumet aku. (Dkt ngan sejam okk aku lipat baju..sbb aku lipat pkai pbaris besi)
+10.25 - Kemas bilik.Sapu lantai. Buat wiring cable tenet yg dj jd cm rmbut 'Einstein'(Sapekah?? Rahsiee....)
+Kul 11.15 - Sapu umah, kat hall. Susun2 kusyen (isk dak2 ni, gna kusyen bkn nk susun leklok).
Tgh aku susun kusyen, aku nmpak sumthing.. Aku nampak swimming suit aku!!!!
Tpenyek di antara 2 kusyen. Korang leh byg kan x? Ade 2 kusyen, baju aku ade kt tgh2 (cam burger la). Dh mcm ikan kering aku tgk.. tpenyek gle.

So, aku dh jmpe swimming suit aku. Sume andaian2 yg aku wat tu x btol. Hosmet aku yg angkat bj aku tu. Die letak atas kusi.. Pastu xtaw la sape yg bijak pandai g letak kusyen ats bj aku.

Tp xpela.. at least jmpa. Takde la idop aku diselubungi misteri.

Ape lagi anak2 katak?? Bole la kte berenang2 gaya berudu lak...



+going home+

+Tak Sabar Nak Balik Jumpa Buah Hati+


Skunk ni keje aku ialah mhitung hari mgunakan jari. (nak hitung duit pon tgh pokai ni)..erm, arini dh ari sabtu. lg 3 ari aku nk balik umah.. so excited!! tym org len tgh syiokk cuti midterm, aku asek duk ngadap PC je kat lab COIT. Ngadap pc pastu ngadap muka instructor yg ala2 hero tamil. di sbb kan class aku dh kepupusan jantan. aku ngadappp jela muke instructor tu. dh la aku duk dpn skali. Bile die ckp je, fuhh tempias aku.. yekkkkk.

Aku bkn nk cter sal instructor aku yg mjd pojaan ati Emi tu. Aku nk cter sal nape aku excited nk balik.. aku nak sgt2 balik sbb nak jmpa buah ati aku. Rmai org tertanya2 aku ni dh ade buah ati ke blom.. So, skunk aku nk reveal, aku mmg dah ade buah ati! Bkn tujuan aku nk menunjuk2 buah ati aku, tp aku tlalu rindukan beliau. Erm, rmai kot yg x caye aku ade buah ati. So, aku upload pic2 ni sbg bo'kti2 (sile sebut pkataan ini dgn idgham yg btol).

Ni haaa buah ati aku yg slalu aku rindu + mimpi.. Miss u dear!!


NuriesyaAqmi
Sejibik cm muke aku ms aku baby dulu... hahaha. Opps, terlebey prasan sudaa.


SnapPixMuah
Sile abaikan parut di siku itu.. Itu adalah parut nakal. hahaha...Sori ye Abg Shah.



Iesya and Uya(kazen)
Buah ati ku a.k.a dak gemok (kecik2 dh ade double chin, kalah aku) with Aunt Uya a.k.a SuYa (bkn soya taw)


Itu sj la al-kisah buah hati sy bsama bj costume 'Santa Claus' beliau (cmne la akak aku leh bli bj Santa ni).

Last aku jmpe buah ati aku ni ms raya. Tu pon die asek tdo je keje.Ntah die knal ke x macik die ni.Pic2 ni sume nye di anta melalui email je.


Lau korang sume nk taw, aku blik cuti ni +- 10 days cmtu. Aku Qada balik cti midterm yg aku x balik aritu(Cti taw lak ko Qada ye..isk2).

p/s : Sori ye lau sesapa yg jeles or x ske sy menayang anak sedara sy ni. Nak wat cmne, balak xde unt ditayang.. So, kpd sesapa yg x ske.. try tgk kt atas page ni, belah kanan skali.. Nampak tak simbol "X" tu? Sile click disitu.. Mekasih.

Last but not least(ecece..ayat cm wat karangan BI ms f5 dulu),Ari Jumaat br2 ni adalah last training aku yg kat COIT. Sume org dpt mp4 n ade 1 student dpt laptop. Aceli, laptop tu ptotnye aku yg dpt..saje je aku tanak.. hahaha... watpe laptop byk2 kan kan(kate2 org jeles x dpt laptop). Tp ok wut dpt mp4. Dh la training free, dpt mp4 lak tu.. Sure korang jeles kan (Org yg harus jeles ialah Chucky). To chuck : Lau ko x jeles pon sile wat2 jeles yer... hehe. So, untuk menambahkan lg kejelesan korang.. aku akan upload pic mp4 tu. Tungguuuu....

Ok korang, mekasih cos sudi jenguk2 blog aku. To all, tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi.. tah pape la aku bebel ni. ok la, adios!

11.23.2008

+mkn di johny's+

+ Mkn di Johny's+
ari ***** yg lepas (aku lpa lak ari ape).. aku, fnaz, chucky,emi n shima kuar g alamandul. yela, dr pg hingga ptg ktorg ngadap pc.. tingin gak nk g jln2. Ktorg x merancang pn. tp cm tetiba je. awal2 plan baek nyer nk g jogging. then, tukar plan. g mkn lak, kt alamanda lak tu.. Ktorg mkn kat Johny's Restaurant. So, bermula lah sesi 'jalan2 tambah lemak' di alamanda.


ala.. aku saket kuku la nk menaip. aku upload pic jela.. pape pon, korang lyn dlu gmba2 ni. lau aku rajen nti aku hapdet lg posting ni.. pic ni unt tatapan je taw, jgn nk copy ke printscreen lak. hak cipta terpelihra ni.. sesapa yg amek pic ni tnpa izin aku, aku saman. aku siyes ni!! hahaha...





pic ni tym on da way g alamanda... emi aka mama hot jd driver tym ni. aku x jd driver, road tax kete dh expired, dh bekulat.. so aku dh digugurkan jd driver mak datin2 ni. shima kt blakang cm biase la, asek gayut je keje.. chucky aka ma'chic maintain ayu. aku ttp ngan kesopanan aku sbg pompuan melayu terakhir.. hahaha... gile poyo.






ni lak pic ktorg ms tgh 2gu mkanan.. mkanan aku x smpai lg ms ni.. lapa ni.. cpt skel plisss...mkanan kt cni mmg best. tp lg best lau kte mkn bsama emi. bak kata chucky.. emi adalah 'main ingredient'...





Haa.. ni la mkanan2 yg ktorg order.. shima ngan fnaz tom yam. emi ngan chucky ns ape ntah.. x igt.. tp yg pasti halal la.. aku lak order kuew tiaw sup thai.. best. sume org mnum thai tea... air ni sgt bgos unt kesihatan.. rsnye pon sgt sedap spt air kosong kt tropic...





dh abes mkn.. ktorg mkn eskrim lak.. yg cekelat tu aku, fnaz n shima punyer.. yg strawbery tu emi punye.. yg putih suci tu chucky punye..yummy2! sgt sedap woo...


ade 1 lg peristiwa yg agak lucu blaku.. aku lau kuar mkn ngan diorg xde mende lucu mmg xsah.. nk dijadikan cter.. si pinat aka kekacang order la air milkshake.. gelas die leh thn gak la besar.. tgk syok mnum. dh smpai sparuh gelas dh.. ade lak sekor lalat pening baekkkk punye landing dlm gelas si pinat ni. pastu, ble tunjuk kt waiter, die tros kasi milkshake yg br. gelas penuh tu beb.. so, ktrg sume dpt la merasa milkshake tu... hehe..

so petua aku kt korang, lau korang g mkn kt tmpat2 yg jual air yg agak leh thn harga die.. korang bwk la menatang perosak cm lipas ke lalat ke cicak ke.. pastu mnum air laju2.. agak2 air tu dh nk abes, msuk kan menatang tu lam gelas.. pstu complain la kt kedai tu.. lau nk letak tikus pn bole.. tp sebarang kesan dan akibat drp tindakan tu korang tanggung sdiri.. aku x nk btanggung jwb.. aku ni spesis x btanggung jwb..

11.22.2008

+report ku yg nipis+

+ Report ku yg nipis +


elow eberibodi...lamenyer aku x update blog ni. Bkn x nk update tp i ni veri the bz la... hehehe. lps final exm aritu, ramai org yg mederkaaaaa tp aku x. merdeka sehari je. 2 ari lps tu tros ade MDEC training. penat gle. tu br bab training, ngan FYP report xwat lg.
Ckp sal report aku mmg tensen, report aku tu aku wat last minit gler. aku kna submit report ari khamis. tp aku mintak ngan sir salman nk anta ari jumaat. seb bek die ckp ok. ptot nye report aku tu dah setel. Tp sbb kan training aku tu stat 9am til 5pm. so, ms x byk untuk aku menyiapkan report.

ms mlm kamis tu, aku try gak siapkan report. kul 9.30 br siap... aku tros memecut kumbang biru aku g print kt serdang. x sempat pon nk check report aku tu. sampai kt kedai tu, aku br je nk print, tgk2 arrangement page sume lari.. xpe2, aku btol kan blik 1 1. seb bek kdai tu tutup kul 12mlm. ok dh siap susun. tetiba 'click', PC tu padam then restart balik. wehhhhhhh, aku x save lg la!! aku tensen dah. then aku susun blik. aku rs mmg down gler ms tu. dh siap susun aku print,then binding. smpai kt umah kul 11 lbh cmtu. sbb penat + tensen, aku tros tdo.

esoknye aku bgon pagi bc report aku tu.. sux! byk gler yg x lengkap. 1 part missing.tp apekan daye.. aku dh kna submit arini gak. lau x, aku kna BS. aku seboleh2 nye xnk BS. ptot la report aku nipis je. lg nipis dr draft report yg aku anta dulu. aku rs draft report aku lg ok kot.
arghh.. lantak ko la report, aku nk anta gak. ape nk jd pn jd la.
kalau la ada 1 ari je lg, aku nk wat report aku tu elok2. tp xpela, redha jela.

tp aku amat bterima kasih kat rumet aku. sanggup tlg aku tym aku ssh. die temankan aku mlm2. siap janji nk nyanyi unt aku lg lau aku bosan wat report..hahaha. ms aku tensen kt kdai print tu, die la yg tlg aku. uwaa, mekasih la mas intan syhafeenaz sbb sudi tlg aku tym susah. lau xde ko, aku dh memBS kan diri aku dh. Aku nk ucap trima kasih gak kat aimi liyana aka hot mama sbb kasi aku pinjam kete nk g print. oh emi, bkn aku yg rosak kan aircond ko, die yg rosak kan dirinye sdiri. huhu....

selain itu, aku nk ucapkan trima ksih kt sume yg tlibat scr langsung n x langsung yg menolong aku. trima ksih byk2 kat sir salman n puan azizah. kpd chucky yg kasi format report kt aku. then, x lupe kpd mira n shima yg aku janji nk g print sesama tp x jd. sori ye korang.

10.21.2008

+katok oh katok+

+A nite to remember : KAtok Oh KAtok+



Amaran : Posting ini tdk ada kena mengena ngan cter "Katok Oh KAtok" lam majalah humor no.1, Ujang.


Al-kisah, di suatu ptg Selasa yg redup. Aku, chucky,emi, mira n shima g la berbuka pose kt Nims Island (wah2, name glemer gitu). Kami sume pose 6 (de gak yg x pose..hihihi).So, spt yg dirancang, aku, chucky, mira n shima tiba kt Nims kul 6.30pm. Dan, TIDAK spt yg dirancang Emi tiba kul 6.50pm (isk3).. kami pon order la makanan msg2. Antaranye : -


+ MENU +


Unt makanan : AKu, mira n shima order ns goreng black pepper (diorg tiru aku...hehehe).EMi ngan chucky order fish fillet (diorg x tiru aku..hahaha).

Unt minuman : Chucky,EMi n Mira order memory lane. AKu order mochacino blended,shima lak aku x igt die order air ape..(sori ye shima...hehehe).

Air chucky n mira smpai dlu (sbb Emi order lmbat, die kan dtg lmbat). Pastu, air emi lak smpai. Air emi ni spesel sket sbb glass die tinggi n besar (cm emi
gak).. So, blaku la upacara "jeles-menjeles" kat air emi. (Kesian emi, die x slh pon..naseb mu la emi.hehehe). SO,terbukti la emi mmg ade affair ngan brader yg wat air kt Nims. sbb tu air die byk.hehehe....

Pastu ns goreng black pepper lak siap. Unt kali ke-2 upacara "jeles-menjeles" blaku lg sbb ns goreng shima byk compare ngan ns goreng aku n mira. Tp upacara ni x sehebat yg emi td.hahahaha...

Upacara ni x stop kt cni je, afte fish fillet chucky smpai, ktorg tgk...Mak ai!! byk gler lauk die. Penuh 1 mangkuk x berhayun tu... SO, ktorg meneruskan upacara "jeles menjeles".

Fuuh..tu br introduction , pe yg aku nk kongsi ngan pembaca2 sekalian ialah peristiwa yg berlaku afte ktorg selesai mkn.

Lps dh abes mkn, borak2 sume... Aku rs cm tpijak sumthg yg lembik... AKu tgk bwh meja.. Jeng jeng jeng... AKu lihat 1 makhluk bsaiz kecik tp extra gemok-kembong n mpunyai kulit bkilat. KATAK!!!! lam ati mmg aku geli yg amat. aku x mjerit sbb aku taw 2 3org member aku mmg kuat melatah. SO, pelan-pelan aku ckp.. "Chuck, lau aku gtaw ni ko jgn menjerit.. Bek ko bangun sbb bwh meja ni ade katak".(Lbh kurang cmni kot ayat aku, aku pon x igt sgt). Aceli, aku xtaw tu katak, aku igtkan tu kuih koci sbb bkilat cm kuih koci.

Katak tu btol2 ade kt bwh tmpat chucky.... Then sepantas kilat sume org bgon n mjerit kecil (ala2 cute gtu). Chucky je yg tros angkat kaki ats krusi n mjerit
cm org tkena kejutan elektrik (cm cter Buli Balik~Sape salah kena karen!!).. Sume pekerja Nims yg ade kt meja dpn TV tu bdiri cm nk nyanyi lagu Negaraku (yg Indon tu arap nyanyi lagu negaramu ye). Aku cm nk tlg chucky, tp aku taw aku x mampu nk angkat kusi yg chucky duduk tu..hehe.

Tp aku lawak ble aku tgk sume tukang2 msk kluar tgk ktorg. Yg plg lawak, de sorang brader tu siap pegang sudip yg besar gler tu... sume wat muke pelik.

Then, aku ckp "ade katak".. diorg sume sengih2. hahaha... chucky mmg tros kna kejutan letrik ats krusi tu. Pastu chucky lari smpai krusi tu jatuh. Tp ms nk
byr tu chucky still wat aksi cm tkena karen..hahahaha.. muke die merah dh, xyah pkai blusher..huhu.. sume org kt ctu tgk ktrog. Jd phatian jap. Best wooo... femes2. hahahaha.


Ms on the way blik, ktorg sume gelak2. Chucky ckp ni adalah "a nite to remember". hahaha.. aku rs sgt lawak. Tros ilang gastrik aku. Katok Oh Katok...
Mira lak wat teori katak tu jln smpai ke bwh meja.. tp katak bole jln ke cik mira oi?? bkn katak tu lompat2 ke?..hehe..

p/s : Seb bek Granny Naddy xde, lau x sure die akan pijak katak tu.

To chucky : Tula, kuat sgt nyakat emi.. tgk kan dh kna sakat ngan putera katak. hahaha... AKu rs lau chucky/emi kiss katak tu mesti katak tu jd prince charming. Pastu leh la aku kawen ngan die, sbb aku yg nmpak die dlu.hehehe.

10.12.2008

Amat dan Lombu beliau

+ Amat dan Lombu beliau +



Amaran : Cter ni xde kna mengena ngan cter lam mjlh Ujang,iaitu Pakcik Kordi dan Lombu beliau. Cter ni xde kna mengena ngan sesapa yg telah idop atau masih mati.hehe. Smua nme n watak adalah rekaan semata2.

Cter ni blaku sekitar zaman 80-an. Zaman tu motosikal ngan kete jrg org guna.Org2 kayo je yg ade moto n kete.




Di satu kg yg aman damai, de sorang mamat ni, umo lam 18 taun cmtu, nme die Amat (nama penuh Ahmad Mazlan b. Zamlan). Die ni x penah pegi skolah, keje die ialah mjaga lombu. Sbb spjg die bela lombu, die mmg dpt income pn. Lgpn die fikir, lau die skolah tinggi2 pn, lom tentu dpt keje. So,better die jg lombu je. Ne la taw 1 ari nti die akn jd Tokei Lombu tmasyhur.



Dh 4taun Amat ni bela lombu. Skunk ni lombu die ade lam 3, 4 ekor. Die asek ngan lombu2 je smpai xde ms nk kuar dr kg die.



1ari sorang membe die jmpa die (membe die tu keje di bandar). "Mat, best woo keje kt banda, mcm2 ade, aku rs bek ko pegi bandar, mesti ko tkejut". Lalu membe Amat blah cmtu je.



Amat tkebil2, dlm atinye bbisik "Pe yg best sgt kt bando 2? Xleh jd ni, aku kne pegi tgk ni."




Keesokan harinya, Amat pon siap2 la nk ke bandar. Amat x pegi sorang taw, die pegi ngan lombu beliau. So,pe lg, Amat tunggang la lombu beliau (spt Mat rempit nek moto) pegi ke banda. Smpai je d banda, ade motosikal memecut laju dan memotong lombu Amat. Amat tkejut la.

Die bkata, "Menatang apo la tu laju tol potong lombu aku ni. Xleh jd ni, 'lombu2' bandar ni lg laju dr lombu aku".



Amat meneruskan pjlanan. Die tjumpa sorang macik, Amat pn btnye, "Macik, nape 'lombu2' banda ni laju2 sume?".



Macik tu jwb, "Owh,'lombu2' banda mmg laju, depa isi petrol lam perut 'lombu' tu."
"Petrol tu ape lak?", tnye Amat yg bengap.


"Eh, ko ni, petrol pn xtaw, ko jln trus, smpai simpg belok kiri, ade 1 kedai yg bumbung kaler ijau. Tula Petronas! tmpat isi petrol." kata macik tsebut.



Amat tros pegi ke tmpat yg macik td ckp. Smpai je kt tempat yg bumbung kale ijau tu, Amat tgk byk 'lombu2' banda tgh beratur unt isi petrol.


Amat memerhatikan cr diorg isi minyak. 1 demi 1. Smua org yg isi minyak tu, angkat tempat duduk motosikal diorg. Lps tu isi myk lam tank under tmpat duduk tu.



Skrg smpai turn Amat isi minyak, die tcari2 tmpat duduk lombu beliau. Haa,dh jumpa! Amat mengangkat ekor lombu beliau, kt situ jga la Amat jmpa tangki unt isi minyak(phm2 la kt mna ek).



Pastu Amat ckp kt bangla yg jd cashier tu, "Nk isi myk singgit." Bangla tu ikot jela.


Amat tnye "Cmne nk isi minyak ni?".


Bangla tu jwb " Cm lam iklan la, angkat,tolak, masuk, picit. Itu pon tataw ka?"




Dh byr sume, amat tros picit mende tu (xtaw la aku pe nma mende tu) dlm lbg 'tangki' lombu beliau.Lps tu, lombu Amat tros tkejut+ mjerit dan berlari skuat ati. Lombu tu jd cmtu sebab petrol td dh msuk lam bdn lombu (tros jd gilo).



Amat begitu kagum krn lombu beliau dpt bgerak lbh laju dr moto td(yg dsangkakan lombu banda).Amat pegi lg kt cashier tu. Amat ckp "Bang, isi myk 50sen lam tangki saya, saya nk pegi kejar lombu sy la", smbil mbuka seluar beliau agar bangla tu dpt tlg beliau isi minyak .





Erkkk...



Moral :


  1. Ilmu pengetahuan tu penting.

  2. Jd lah manusia yg ambil kesah ttg kejadian d sekeliling kita dan isu2 semasa (tp jgn jd tepi kaen org lak).

  3. Jgn tlalu asek ngan hal sdiri je.




9.25.2008

+Sahur+

+ Sahur Bersama Siput??? +


Smlm aku n beberapa org member sahur kt luar. Sbb smalm ialah last day ktorg de kt uniten b4 blik ry. Pd awalnye, rmai gak yg nk join sahur, tp pg tu rmai g x dpt join dsebabkan hal2 tertentu. So, yg join ialah aku,chucky,ayus n emi.


Ni first and last aku sahur kt luar ngan kengkwn (sbb pasni nk blik dh), so,aku excited la pagi tu.. bgon kul 3.30 am lg.


Tp yg spoil sal sahur ni ialah restoran yg ktorg pegi tu. Unt x mjatuhkan reputasi restoran tu, aku pggl restoran tu "V V" jela.

Ktorg smpai kt V V around 4.15am cmtu. Then, unt memudahkan keje si tukang msk, ktorg order la meal yg sme iaitu paprik ayam. Afte 5-10min, waiter tu dtg ckp ayam abes. Ok, fine la.. ktorg pn pk la nk order daging ke, sotong ke, udang ke.. Tp waiter tu ckp sume lauk abes, yg ade hanyelah siput. Aku ulang skali lg.. SIPUT!!!.. xkan la ktorg nk order paprik siput. Dh la aku xtaw spesis siput mna yg diorg ade. Ntah2, siput yg kt COIT, yg slalu kna pijak ngan nadh tu...eeii.

Pastu, sume org setuju nk order ikan kerapu sweet sour. Then, dak waiter u dtg lg ckp ikan kerapu pn dh abes. Mula2, aku cool je..tp bler dgn tu abes ni abes, aku agk tension gak la. Dh taw xde lauk, watpe bkak kdai unt org sahur??.. Seb bek ikan talapia n bawal stil ade. Ktorg order talapia msk sweet sour.

Aku pn mkn dgn x brape puas ati, biasenye lau kuar ngan kwn2, we all mesti enjoy n hav fun.. tp V V dh spoil mood ktorg.But, aku stil rs best sahur ngan diorg sbb diorg sgt sporting cm sport rim kete Armi (hah Armi,aku tulih gak nme ko kt blog aku.

Afte dh selesai sahur, aku n 2org member aku rs cm saket2 prut (xsure la sbb ape). Tu seb bek mkn ikan, lau mkn siput, ceberet lg la aku.. dh la mlm ni kna duk ats bas 9jam...

Spoiler la ko V V. Ptot nye ko xseswai nme V V, ko tuka la nme, Restoran Siput Pagi.Seswai!! No wonder la kat dinding toilet die ade gmba siput. Siput sana, siput sini.. Sek bek pekerja die x slow cm siput..

Sori la kpd pemilik, pekerja n peminat fanatik V V. Aku bkn nk jatuhkan reputasi korang.Aku tulih ni sbb ni kan blog aku, so ske ati aku la nk tulih pape pon. Lgpun mende ni de kaitan ngan aku...naseb la..hehehe..

K la,smpai cni jela posting aku kali ni. Nk g packing brg la.



Selamat Hari Raya, maaf zahir & batin...Jmpe lg afte ry k..

9.24.2008

+ pesanan ari raya+

+ SELAMAT HARI RAYA +


Salam... sedar x sedar, nx week dh nk ry. Rs cm sekejap je ms blalu.. Dah hmpir sbulan kite bpuasa (sesapa yg pose la). Di kesempatan ini, aku menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf dr semua rakan-rakan sekiranya ada tkasar bhs, saketkan ati korang n prangai2 yg x elok (termarah, tertengking, tersepak,terterajang)..hehe. Halalkan if aku ade tmakan or tminum. Aku hanya insan yg kerdil yg x dpt lari dr kesalahan.

Kpd sesapa yg penah wat slh ngan aku, aku dh maafkan korang, aku ni pemaaf orgnye. Wlupon org ckp, org berbintang Aries cm aku ni pendendam, tp aku x cmtu..

Ari Jumaat ni aku blik ke kampung halaman, x saba2 ni.. nk jmpa sum1. ngeh3...

Ok la, aku de beberapa pesanan unt korang sempena Hari Raya yg bkl mjelma ni..


1. Jgn men mercun,buruk padahnya taw

------------------


2.Bhati-hati di jln raya esp. sesapa yg nek moto
(To emi : tunggang ngan cermat, igt la PPI tsayang)




3. Dlm seronok2 beraya,igt la pd yg tlh tiada,doakan & ziarahi pusara mereka





4. Simpan duit ry,menabung amalan mulia




5. Makan tu control2 la, taw la pose sbulan.


Pesanan ini unt diri sdiri...hehe


6. Last skali, bermaaf-maafan la.. lupakan sengketa lama..

Ok la, slamat hari raya semua!!!

p/s : Sesapa yg beraya kt Klantan, aku dgn segala hormat mjemput dtg umah aku ry pertama (open house). Dtg jgn lpa bwk duit ry unt aku yer..hehe

+ Brooch pattern baru +

+ BROOCH PATTERN BARU ~NEW ARRIVAL~ yale yale +

Bosan ngan brooch yg same?? Nk lg stylo?? Nah, ini die..new arrival brooch. Cam bese, sesapa bminat, contact aku... very limited quantity. First come,first serve basis.. Brooch ni made in Korea. So, hav a look guys, xnk bli xpe, cuci2 mate je...

Sori if quality pic x memuaskan...


CH brooch

+ ceberet-ceberet+

Kisah ku yg 'ceberet-ceberet'



Rmai yg tnye nape aku x update blog. Aceli, aku mmg nk update blog, tp sbb kan tenet skrg yg bebal, so agak sukar unt aku publish new post.

AKu rs sume org realize sal prob tenet skrg. Kelajuan tenet ni cm kelajuan kure2. Aku rs kure2 lg laju dr tenet. De org ckp factor tenet jd lembap sbb tenet skrg operate 24 hours. Btol ke??? awal2 dlu ok je.. ntah la, aku x kesah sgt. Tp dsebabkan tenet yg slow n steady ni, project aku tbantot...dgn asaimen lg, project lg.. segalanye memerlukan tenet.. argh.. tensen2.

Sbb lma dh aku x update blog, aku nk mbebel pjg sket. Smalam aku n rumet ku tkena sejenis penykit yg dkenali ngan name 'ceberet2'.. dr mlm smpai ke pg smpai ke mlm smpai ke pg smpai ke mlm lg ke pg balik mlm lg dan lg dan lg...ktorg saket prot.

AKu taw nape ktorg dserang virus ini, ni gara2 ktorg mkn shendawan aka 'cendawan butang baju melayu'. Cam bese la, ble weekend je ktorg mesti msk sdiri unt berbuka. Ari Sabtu lps, aku n rumet aku msk la cendawan. Byk gler cendawan, blonggok2 spt longgokan bj di Parkson (yg sale 50% tu).

Yg peliknye,ari Ahad ok je.. x de lak saket prut.. tp mlm tu mmg hell la.. nk tdo pn xle. Ms lam clas aku dh jd cm x tentu arah..

kul 5 tu, after abes class n afte abes wat asaimen kt blik pipiai(PPI), aku tros pegi klinik Az-Zahra. fuhhh, lega coz x rmai org.. xyah la aku nk tunggu cm menunggu kucing btanduk.. yeay2. aku pn g la register, tetiba, akak tu ckp dh xle jmpa doc skrg. kna dtg kul 8pm lak. haaih... no wonderla xde org, dh tutup rupe2nyer. Penyedut hampagas tol la nurse tu, ckp la awl2, penat je aku isi borang.

pastu aku g la bkak pose dlu, ms bkak pose tu mcm2 cter blaku, sumenyer yg memalukan diri aku.. arini cm bad day unt aku kot, sbb mlm smalam aku tdo x cuci kaki (de kaitan ke??).

ble aku smpai kt Alamanda, sume tmpat full, so aku smyg dlu, dlm kul 7.43 pm br g mkn. pastu aku g merewang2 sana sini.sedar2 je, dh kul 9.21pm.... aku pn bgegas la blik... nk g klinik lak.. smpai klinik rmai gler org. tp sbb aku dh isi borang td, aku 2gu x sampai pn 5minit, nama ku dh dpanggil. yuhuuuu.. sume org tgk aku smcm.. dgn mimik muke yg menunjukkan kejelesan thp gaban,mesti diorg ckp cmni kt aku, "dak ni dtg lmbat tp dpt jmpe doc awal, x aci tol"... suke ati aku la.. ngeh3..

aku jmpe pn msuk la jmpe doc, bkak je pintu.. tgk2 doc pompuan (frust aku..hehe). Ble aku cter kt doc tu sal pnyekit aku, die gelak je. Die ckp mayb aku 'ceberet2' sbb aku mkn makanan yg kt bazaar ramadhan, sbb rmai yg kena food poisoning afte mkn makanan yg dbeli kt bazaar. ooooww..cmtu upenye, igt kan sbb shendawan butang.

die tnye "aw rs saket lg x skrg?"

aku jwb la "saket."

pastu die ckp nk inject montot aku, tros aku ckp...

"er..er...xpela doctor, sy x saket dh, ptg td je."
Tros die gelakkan aku..

Aku bkn tkot kna inject,aku mls la..leceh tol. Stkt inject, pe barang nk takot..hahahaha.

Pas dpt ubat, aku tros memblahkan dri aku.. Smpai je kt umah, prot dh x saket dh.. smpai la skrg, dh ok...
Ubat x mkn pon.. xpela, leh simpan unt kemudian ari..hehehe..

Alhamdulillah..syukur2..

Pkataan 'ceberet2' tu aceli dtg dr adek angkat aku (umur around 3yrs). Die Comey sgt3..die pggl ceberet2 sbb die xreti nk sebut cirit-birit.. So, smpai skunk aku terikut2..


p/s : Lau bli makanan kat bazaar ramadhan, plih la kt tmpat yg bersih2.. tu pesanan dr seorg doktor kpd aku, then aku smpaikan kt korang lak.

9.16.2008

Brooch promosi hari raya

+ BROOCH PROMOSI HARI RAYA +

Korang caye x kt advert2 yg tulis PROMOSI HARI RAYA????
Konon2 harga murah la.. tu la.. ni la..

Believe it or not??? Just believe it!!

Now, aku nk wat promosi hari raya.. brg yg aku nk jual ni ialah BROOCH. Sesapa yg penah bli brooch or biase survey2 brooch ni, diorg taw la harga pasaran. Now, aku nk wat promosi.. sume harge brooch aku kasi less 20%-40%.

Mayb ade yg ckp aku nk abeskan stock.. Yes 'mangkok', ni mmg stock clearance pon.. Sesapa yg bminat, leh contact aku, yg x bminat, xpe.. aku xpksa. tp korang jgn la duk bising2 lak.. xnk bli sudeyyyy...


JR 587
RM 8.50

Color available :
1. Black
2. Yellow
3.Brown
4.Blue
5.Pink
6.Green
7.Purple
8.White















AL 001
RM 8.50

Color available :
1. Black
2. Yellow
3.Brown
4.Blue
5.Pink
6.Green


















JR 725
RM 8.50

Color available :
1.Green
2.White




JR 698
RM 8.50

Color available :
1.Yellow
2.Orange
3.Pink
4.Blue
5.Purple


JR 691
RM 8.50

Color available :
1.Yellow
2.Blue
3.Purple
4.Pink



JR 734
RM 8.50

Color available :
1.Yellow
2.White
3.Pink
4.red
5.Blue

AL 002
RM 9.00

Color available :
1.Pink








AR 002
RM 13.00

Color available :
1.Green
2.Brown








JR 768
RM 13.00

Color available :
1.Pink







JR 771
RM 13.00

Color available :
1.Pink
2.Purple







JR 763
RM 13.00

Color available :
1.Pink









JR 764
RM 13.00

Color available :
1.Orange
2.Green
3.Purple
4.Blue
5.Pink






9.11.2008

+ bln poce xley korek idung+

+ Bulan poce ni..NO NO NO! +

Pesanan ini khas unt "AWAK"

"Awak" taw x, bln poce TAK BOLEY :-


No no no



yoyo - MOBANGO - Mobile Media Sharing

No smoking



No nasi,no mee,no chocolate (From 5.40am++ till 7.15pm++)




Kawal la diri n nafsu dbulan yg mulia ini.

Sj je boring2 ni..



9.10.2008

lappy ku rosak

+ OWH LAPPY KU..OH OH OH +



Laptop a.k.a Lappy ku rosak trok... tolon tolon tolonnnnnn...

sume prog kt 'start menu' xley bkak.. hard disk bunyi2 (spt perut yg lapar). So,skunk tgh repair...

So, sume keje tgendala skunk.. FYP, asaimen, chattg, surfing...sume ni aku xle wat. Plg trok... aku xle UPDATE BLOG ..uwaaaa. Aceli,xdela la trok sgt pon..hehehe.

Tujuan post aku kali nie ialah aku nk korang tlg doakan lappy aku agar chat spt dlu.. beliau br 3taun++ bsame aku. Aku akui mmg slama ni aku x jg die.. aku insaf.. aku tobat, aku sumpah.. (erk??? xnk la sumpah2.. hehehe) akn jg die elok2 lps ni.

Aku akn blikan mouse br unt lappy ku (sbb touch pad rosak), aku akn bli skin (plg murah skali) unt tutup bdn die yg calar, aku akn lap2 screen die..

Aku doakan beliau kembali spt keadaan normal.

9.08.2008

UNITEN ku

+ Kesayangan ku ~UNITEN +

Aku de 1 kemusykilan nk kongsi ngan korang. Uniten ni bgos ke? dh la yuran mhl, bebaloi ke kte blja kt cni hnye unt dpt degree? sedangkn kte leh dpt degree kt universiti len dgn harga bganda lg murah dr Uniten. 1 lg, uniten ni dh la private univsty, stengah org, dgr je universty swasta, tros wat muke (cikai la konon).

Tula persoalan yg dlemparkan kpd aku oleh sorang teman (sah2 la die bkn blaja kt private universiti kan).

Tp korang sedar x,kte skunk tgh bwk nma Uniten. Aku pelik ngan sesetengah org (sori la lau sesapa terasa), ske tol kutuk2 Uniten (kdg2 aku pn kutuk gak.hehe). Tu xbtol la,ni x kna la... Pdahal Uniten ni la tmpat die blaja.

Lau dak2 U len, pantang org ktuk U diorg, mesti marah (bole bikin gadoh). Lau cter sal U diorg, mesti puji melambong2, tu bgos, ni best.. Beza tol ngan tmpat kter ni.

If kter ktuk Uniten, same la spt meludah ke langit, last2 kna muke sdiri.

Lau dgr je lagu uniten, cpt2 mute kan volume.. malu sgt ke?

Dak2 u**m, dgr je lg u diorg, sume nyanyi kuat2 (mcm dak2 Af nyanyi lg menuju puncak). Tp aku tabik spring la kt sesetangah org (biasenye org2 kuat club la) yg slalu bangga ngan Uniten ni. Tp de gak sesetangah yg aktif club tp anti-uniten.

Nape aku post mende ni ek?? aku pn xtaw.. Mayb sbb aku trase ngan kwn aku yg bangga2 ngan tempat blaja diorg ( then compare2 kan Uniten ngan U diorg).

Kt cni aku nk ckp sket :-

"It is not about where u stand now, it's about where
u are going to go".

Aku tbaca mende kt dpn blik dekan coit (lbh krg cmtu la mksud die).

Kpd sesapa je mahasiswa2, xyah la nk compare2 tmpt blaja korang ngan tmpat org len. X kire la kolej ke universiti ke, awam ke, swasta ke...

Ni bkn soal tmpat blaja la tp soal diri ngko tu sdiri..

+ layout changes +

+ Lil changes in nyet's layout +




Xtaw la sesapa yg penah view blog aku b4 dis pasan ke x perubahan kecil yg blaku lam layout aku ni. If korang notice, dlu aku align kan entertainment stuff (cbox), loves n hates, my past, walkaway n thanks in a right hand side.



But,afte rceived few comments from ma frens sayin dat this stuff was overlapping with each other (especially komen dr angeliYus jolie, bising je ckp mate die dh nk tkeuar tgk blog aku yg btindih2. tp rsnye mate die mmg cmtu.hahaha, grau jela ayus). Then,I manage to put all this stuff on the left (below ma profile).


I'll try to fix it soonest possible. But 4 a time being, dis is the only way dat i can do, so dat Ayus n other complainer can read my blog (without btindih2).


Thanks to sesapa yg inform aku dout dis matter. Lau x, aku xtaw. Maseh ye kwn2.

I reli luv my previous div alignment..

Kalaulah...

+ KALAU LAH +


  • Dulu, ms kna bsuh bj ngan tgn.
    Ati ni slalu ckp, bestnye kalau lah ade washing machine, xyah nk cuci bj pkai tgn.

    Skrg, D.I.Y dobi dh ade kt Ilmu, xyah la cuci bj pkai tgn lg.Yeay!

  • Then, ati ni ckp, bestnye kalau lah ade Dryer, xyah la nk jemur bj2 ni. Dh la skunk slalu ujan.

    Afte midterm break, aku nmpak ade Dryer Machine . Aku senyum, keje dh jd mudah.

  • Tp ble sume dh ade, ati ni bkata, bestnye kalau lah ade Robot , leh tlg lipat baju2 ni (gara2 g tgk robogamez).

    Then, aku realize, btol la kate org, manusia mmg x penah puas ngan ape yg ade, slalu nk lbih. Adakah aku ni x bsyukur???

    Dsebabkan sikap manusia yg xpenah puas la, teknologi jd smakin canggih, sume keje jd mudah. Tp sedar x sedar, manusia jd smakin malas. Tak mustahil 1 ari nti manusia akn jd cm dlm cter Wall-e. Sesapa yg x tgk lg cter ni, tgk la wei.. cter yg byk mksud tsirat.
    Aku dh tgk, aku bg 5 star unt cter ni.

    Akhirnya, aku lipat sume baju2 aku (dgn harapan, suatu ari nti akn tcipta 1 robot unt lipat baju)... hehe.

9.07.2008

cerita mak long

+ Cerita Mak Long +

Amaran : Posting ni tdk mengandungi unsur2 ganas. Cerita Mak Long bkn lah cerita seram spt cerita Misteri Long Piah.

Cerita ni blaku pada end of midterm break, ak otw (on the way) blik dr Kota Bharu ke Kajang. Ak nek bas Sani Express, dpt seat blakang skali (yg ade 4 seat in 1 row). Salah aku gak, bli tket last minute. Xpela, nek jela drp x dpt blik lgsg.

Pd hari kejadian, pagi2 lg aku dh ke stesen bas (dh mmg trip bas aku pg,mlm pnyer dh abes). So,after dh peluk cium ngan mak tsyg, aku nek la bas. Mata ku melilau cr seat aku. Nuuuuun jauh dbelakang. Pastu aku tgk tket, no. seat aku 34, aku tgk la no. kt seat bas tu. No. 34 adalah seat yg sbelah ngan cermin.

Tp asal lak ade makcik (umur lam 65 thn) duk kt seat aku ni.

Dengan sopan aku btnye, "Tupe tnyo,kusi mok cik nombor brapo eyh?", dgn loghat klantan aku.

Makcik tu tkial2 nk jwb. Tetiba sorang pompuan sebaya aku jwb,
"Kasi macik duk tepi tingkap leh?", dgn bukan loghat klantan.

Xpela, dh die macik, aku x kesah la. So ak pn duduk la sbelah macik tu. Seat yg ak duduk tu adalah seat yg tgh2 lorong (means xde seat org len kt dpn aku tu, korang leh imagine x?). Ak tfikir, lau la bas ni break, sure aku tgolek jtuh ke dpn. So, ak pn fasten la seat belt yg ade, rs cm nek Airasia lak (dh la bas tu kaler merah).

Tp pe yg aku bengang nye, dak pompuan td ialah anak macik tu. Seat die kt sbelah tingkap yg ujung sana.

Pastu ati ku berbisik, "Asal die x bagi seat die kt mak die? Nape mak die perlu amek seat aku?".

Tp sbb macik ni friendly, ak x kesah la.

Pastu de sorang guy dtg, duk sbelah aku. So, now aku ngan dak laki 2 dihimpit oleh makcik dan ank macik. Ktorg kt tengah2, cm bsanding lak aku rs.

Dlm pjalanan, macik tu asek ckp ngan aku, cerita sal itu la ini la. Sumenye sal idop die n anak2. Ati aku ckp "Xpela, org tua , biase la tu, ske bcerita, arwah nenek pn ske gak cerita kt aku." Aku lyn jer. 4 the 1st time, aku x tdo lam bas (slalu nye aku akn tdo smpai x igt dunia).

Macik ni mbahasakan diri die Mak Long. Mak long cerita sal idup die dr A to Z. Cerita sal ssh pyh die jg anak afte arwah suami die mninggal 8 taun lps.

Kalau ikt cerita die, aku conclude die ni sorang ibu tunggal yg bjaya.

Pe yg mnarik phatian aku ialah mak long tu ckp " Ape yg anak Mak Long nak, semua Mak Long akan bagi, sbb Mak Long xnak diorang rs idop ssh. Mak Long nk diorg idop sma cm ms bapak diorg maseh idop dulu. Alhamdulillah, sume anak2 Mak Long berjaya."

Aku pun bangga la ngan cter Mak Long tu. Tp aku heran, nape la ank Mak Long ni x lyn mak die ckp. Kalo ikt cerita Mak Long, ank die ni rapat ngan die, sume baek2, tiap2 bln Mak Long akan kasi sume duit pencen arwah laki die n duit hasil kerja die sbg tkg jahit kpd anak2 die. Yela, nk anak die rs kemewahan yg sma cm dulu (time arwah bpk diorg msh idup).

Then,byk lg la cerita Mak Long tu, sal die wat umh banglo unt ank2 la. bla bla bla.. (x dpt aku nk citer sume, tkot korang muak). Mak Long menyuakan kacang tanah cap Pagoda kt aku, may b die xnk aku tdo kot (sbb muke aku dh ngantok).

Dlm kul 6.07pm, bas pn smpai la kt Stesen Putra. Mak Long pun trun, sbb die kna amek bas 1 lg unt blik ke umah die. Aku pn tgk la die dr jauh, jln senget2 (may b sbb skit lutut) smbil bwk beg.

Afte driver bas bkak tmpat ltk beg, aku tgk Mak Long amek 2 beg baju yg bsr. Die bwk beg thuyung hyg. Mna x nye, dh la 1 handbag bsr kt bahu, pastu kan bwk la 2 ketol beg baju yg bsr.

Aku rs cm nk trun je, tlg die angkat beg tu. Mmg kesian gler.

Then, ak tpandang anak die, die selamba die duk memeluk tubuh. Smbil muncungkan mulut, tunjukkan arah ke kaunter (spy mak die gerak ke kaunter unt beli tket bas).

Btol la cerita Mak Long td, die akn ikt smua kehendak anak2 die. Smpai dh tua pn jd hamba ank.

Aku tfikir, nsb bek mak aku x ikot sume kehendak aku, lau x mesti aku jd cm anak Mak Long. Br aku fhm nape mak aku x kasi aku bli brick game dlu. Sume yg aku nk, mesti bsyarat, bkn senang2 nk dpt.

Ms smpai kt Uniten, pale aku penin sgt sbb x tdo lam bas. Smpai skrg aku msh bsimpati dgn Mak Long.

Sj je aku post cerita Mak Long ni. Nk share ngan korang.

p/s : Jadilah anak yg soleh. Kalau x dpt beri kebahagiaan kt ibu bapa kite pn , jgnlah kte bebankan mereka.

Renung2 kan dan selamat beramal (pnjm kata2 Prof Izi Hj Ali).


Sori la lau cter ni x interestg, ak post ni smbil 2gu bkak poce. Arini ktorg msk sdiri..


k, c ya!


Adios amigos asbestos!

sunday housechores

+ Thank God I t's Sunday +


Salam... Today is Sunday, dh 7 ari umat Islam bpuase. Ari ni juga merupakan first Ahad lam bln Ramadhan. So, i need to do my Sunday house chores. Antaranye ialah :
  1. Basuh baju
  2. Sapu menyapu
  3. Cuci toilet n sinki
  4. Susun kasut
  5. Bli brg2 dpur
  6. Isi minyak kete
  7. Lap2 lappy yg dh berhabuk
But today cm Ahad yg mandom, wat keje pn slow je.. slow spt kelajuan org nek basikal scr plahan2 krn beliau ingn menikmati udara yg nyaman.hahaha

Tp siyes, arini cm xde mood nk wat sume tu. Rs cm nk tgk tv puas2.. dh lma x tgk tv. Sejak blik dr cti midterm aritu, smpai skunk aku x tgk tv. Paper pn x bc sbb bz ngan test. Rs spt kathak dibwh thempurung (smbl ikt gaya Karam Singh Walia).
Arini sgt contra ngan smlm... Smalam best wooo. G workshop yg di organized oleh Clicq(btol kot ak eja ni), dlu club ni dikenali ngan nma Ucomm. Lbh tepat lg, diorg ni ialah commitee of IT holic.
Worshop tu de 3 category software yg diajar. Tenaga2 pengajar ialah :
  • Adobe photoshop - Mr TJ Iskandar
  • Macromedia Flash - Mr Jaspaljeet Singh
  • Macromedia Dreamweaver - Mr Azlan Yusof
Yg plg best ialah Abode Photoshop, best gler.. Bkn ak sorang rs best, member2 len pon ckp best. Aku sbenanya pegi workshop ni unt blaja flash. Sbb mmg ak dh lma nk blaja flash. Tp cr Mr TJ ajar photoshop mmg best. B4 this, aku pkai Adobe Illustrator unt wat design(tp ak x master sgt la). Then br ak taw, Photoshop ni mmg khas unt photo editing. So, pasni leh la ak edit photo2 ak. Touch up sana ,touch up sini.. hehe.

Flash
lak ak xdpt catch-up pe yg diajar ms last2. Sbb ms xckup, Mr Jaspal pn speed up la,laju cm monorail,awal2 td dia ajr slow n steady cm ketapi Wau (milik KTMB)yg ade berbelas-belas coach. Tp at least ak dh taw basic. Ckup la tu.. yg len2 ak akn blaja nti lak.

Dreamweaver
pn best tp ak xde la ckp 'Oooo'(smbil tnganga penuh kagum) cm blja photoshop. The reason is aku dh penah blaja mende ni unt 1sem. Tp pe yg menarik phatian ak, Mr Azlan ajar much2 more simpler compare tu lec ak dulu. Bkn niat nk banding2 kan tp ni pe yg ak rs la.
K la, since today is Sunday, i ought to continue my Bibik house chores. ~Daaaa...

aku vs dia


+ AKU vs DIA+




Guys, can you see da differences between 'aku' n 'dia'? too many2 contradiction! but, v r bestfren. Dat's my dearest fren, Mas Intan Syhafeenaz. Acely, i hav bout 7 bffs out there. But here, i only hav 1.


If u guys cannot see clearly, juz click on dat image. You'll see the bigger 1.


CIR tu menatang ape???

++CRYSTAL INSPIRE RESOURCES a.k.a CIR++


1 hari aku sembang2 ngan member aku.. tetiba sorang member aku tnye, "eh alia, CIR tu menatang ape? slalu je tgk kt ym n fs ko 'alliya CIR'..".


So, to clarify this thing, aku decide nk cter sket sal CIR.


Aceli, CIR tu bukanlah spesis menatang yg bakal pupus, bkn juge sejenis kuih muih tradisional yg byk djual ketike bln poce. CIR ialah satu Printing & Adverstising Company yg dmiliki oleh 2org gadis iaitu aku (sape lg) dan kwn ku, FeeNaz atau lbh glamer ngan name Pinat kekacang or Kakatua.

Company ni (izinkan aku mbahasakan cir ni dgn panggilan 'company') tlh didaftar scr legal dgn SSM (nk taw pe tu SSM, korang bkak IE, then go to google, search sdiri). CIR ni tlh diilhamkan oleh abg ipar fnaz(big boss), yg jg merupakan pemilik syarikat Ukhwah Printing. Tp dsebabkan beliau(big boss) bz ngan kerja finance consulting, big boss dh nk stop wat bisnes printing. Tp bile die pk2 blik, rugi nk stop cmtu je... sbb dh rmai client, bisnes pn dh stable. So, die suh la ak n fnaz amek alih syarikat die ni. ktorg yg bodoh2 ni pn trime la(pe lg pluang keemasan ni).


Then, ak n fnaz pn mcari2 la nme yg seswai unt company ktorg. Byk gak nma2 yg ktorg plan ( siap cr lam yelow pages dan buku panduan 'Nama-nama yg baik mengikut Islam '.LOL!). Finally, v came out with nme FeeLya Corporation. Second big boss(kak mas) bantai gelak ble ktorg gtaw sal nme tu.. Lps tu, ktorg cr nme len, sbb nme tu x seswai. Then..........

hurm.. tetiba aku ngantok ni. nti ak smbg blik la cter ni, If korang minat,nantikan kemunculan post 'CIR episode I I' lam blog ak ni(kalau aku rajen la).. k la, chow!



Nitez all...

9.06.2008

workshop flash, photoshop & dreamweaver

+ Workshop Macromedia Dreamweaver, Flash and Adobe Photoshop +

morninggg...

arini pagi2 lg ak kna g workshop. biasenyer ari Sabtu cmni, ak tdo lma sket smpai pening2. tp arini ak gagahi diri unt lwn mengantuk.hehe..

ak dgn rela ati pegi mdaftar unt join workshop flash, photoshop & dreamweaver . wlupon dak kt booth 2 ckp bengkel ni ajar very2 basic thing. ak x peduli, nk join gak. sbb ak dh lme n blaja flash. yg len2 dh penah gna.

pg ni,skali lg ak tlepas sahur, bkn sbb pe, sbb ak ni pemalas nk bgon pg. kul 5 td cm tjaga tp mamai2.. but, ak lbh rela melayan sweet dreamz ak.. so, unt kali ke-2 poce taun ni. ak terlepas sahur lg.
k la, its 8am already.. nk mandi. kul 8.30 workshop stat. lmbt kang xde seat lak. bye2....

Opps! br tingat, kul 4 kna g official ceremony Robogamez. sbb ak tgile2 kan 2% bonus mark yg lec Micro-p ak janjikan. Banyak tuuuuuuuu.. ak stdy smpai lebam-lebO0m mate pn lum tentu dpt 2% free2 taw.haha...


Teruja nyerrrrr nk blaja flash!

tulisan buruk -> plagarism

+ Tulisan buruk --> Plagiarism +


Ble bc je tjuk aku kt ats, mesti rmai yg x phm. Aceli, ni adalah cter dr pengalaman aku ms skola dlu..

2 minggu lps, ak n membe2 wat study grup coz on Tuesday de test Ethics. Ms tgh stdy tu, aku bc la sal 'Plagiarism'. Buku tu tulis, 1 example of plagiarism is when u take another person work . B4 dis, aku konfiden je yg aku x penah wat plagiarism (mayb penah tp sket2 jela kot).


But, afte bc contoh tu.. aku tros tsengih cm kerang. Tingat lak aku sal cter aku ms skolah rendah. Lau x clap, ms tu aku std.5, aku ni terpilih jd setiausaha Kelab Bahasa Melayu. Aku dipilih melalui undian taw, rmai yg sokong aku, sbb aku ni femes (sbenanye aku tumpang glemer abg n kakak aku, diorg femes ms skola dlu. So, aku pn tkna la tempias kefemesan diorg ). Ms tu, ade senior (kwn spupu aku) cdgkan nme aku unt jd setiausaha. aku pn ape lg, aku ckp la kt kwn2 aku "Jange undi saya,jange undi saya" (konoooon, padahal lam ati aku mmg nk suh diorg undi aku pon.hahaha).


Dipendekkan cter, aku menang majoriti mudah. So, aku jd la Setiausaha Kelab Bahasa Melayu. Pastu,ckgu penasihat kasi aku seketol bku log tebal, mtk tlg aku tulis 1 report (report tu dh ade, aku juz kna salin jela), sbb ckgu tu x sempat nk salin.

Then gelabah tenuk la aku, nk taw nape?? Sbb tulisan aku ni buruk,x lawa, udos n cm2 lg. Aku igt lg ckgu tution aku ckp tulisan aku ni bkn cakar ayam, dh cm cakar biawak.. pastu die gelak2. Saket ati aku, dh la die tu x ensem, misai kucin.. yekkk. (eh, dosa lak aku ngate ckgu).

Aku amek je log book yg ckgu kasi. Tp jgn arap aku nk tulis. Mati idop blik pn aku x kan tulis, dh la kna tulis ngan pen. Mna aku reti.

Aku mntk tlg sorang kwn bek aku ( lam clas,die duk sbelah meja aku). Nma die Azmina (erm dh lma x jmpa die, rindunyer...), die ni sgt la kreatif, tulisan lawa gler. Mmg lawa selawa2 nye. Sbb tu aku slalu bli pensil sma cm die. Aku igt lau gna pensil sma cm Azmina, tulisan aku pn akan lawa..haha. budak2.

Azmina ni mmg bek, die la tlg aku salin report tu. X smpai 1 ari pn, report tu siap.

Aku pn dgn bangganya g blik guru, tros tunjuk report tu kt ckgu.
Spt yg aku jangka, ckgu 2 puji tulisan aku lawa.. tp yg xley blahnye ckgu tu ckp. "Lawa la tulisan awak. Kalau cmni, ckgu nk awak tulis report ni tiap2 bulan la. Awak pegang la buku ni."... Tros aku bpeloh. Lam ati aku menjerit "Azminaaaaaa!!!!!!".

Pastu, aku x igt dh pe jd ngan report 2..

Sian Mina (nickname Azmina), mcm2 lg aku suh die tulis unt aku.

Yg plg 'biola' ( mak aku mrh sebut biol) skali, skolah aku ni ade subjek br iaitu subjek "Tulisan Caligraphi" (x igt la nme btol subjek ni, tulisan caligraphi ke tulisan cantik). Smpai skrg aku xtaw nape subjek ni di ajar. Mmg tiap2 minggu la Mina tlg tulis kt bku aku ( bku ni cm bku muzik, yg ade 3jalur tu). Tp smpai je tym test, senget-menget a.k.a herut-berut la tulisan aku. Lenguh tgn aku..

Tp skunk, tulisan aku dh ok. Wlupon x bape cntek, tp ok la. Ni sume sbb aku rajenkan diri aku menulis (practise make perfect beb).


Aku pn sedar la yg aku ni dr kecik lg dh tlibat ngan plagiarism. So, punca aku melakukan Plagiarism adalah kerana tulisan ku yg buruk. Dat's y la aku tulis :-

Tulisan buruk --> Plagiarism
(condition) (conclusion)

Sape yg amek subjek AI phm la sal condition implies conclusion ni.

Dear Nur Azmina bt Abdul Halim (she at uitm Shah Alam now): If u read this, i'm sure u wil laugh... hope u stil remember our sweet memories. I wan to apologize 4 everysingle mistake dat i've done. (same goes to Aisyah Nabilah, Masni, K long n Suzaima). Rayer nti dtg umah aku yer..
Thanks to yanaBang 4 da correction (Plagiarism).

9.05.2008

+ first posting +

+ First Posting +


eloww eberybody... ni first posting aku.. dlu ak dh wat blog unt ♥Crystal Inspire Resource(CIR) tp x aktif pon.
Skunk ni rumet ak Pinat a.k.a 'c burung kakak tua' suh ak wat blog. Ak pn xtaw nape ak leh ikot ckp die.. ak x de la minat sgt berblog ni...kalau bc blog org suke la..

erm.. xpela, ak arap ak akn menyukai blog ak ni...
and ak arap.. korang pn ske gak la ngan blog ak ni... ak namakan blog ak ni nyet-nyet sbb layout die byk monyet2 yg cute.

monyet2 ni nme die yoyo & cici. De sorang kwn ak tu ske sgt nyet2 ni. Scr x lgsg, ak pn dh tersuke gak ngan yoyo & cici ni..~sekian.