2.27.2009

+Tag from Wani aka MuckMah+




















+seprais lagi dan lagi dan lagi+

+Seprais lagi dan lagi dan lagi untuk Mas Intan Syhafateemah+

Hai eberibodi.. arini sy rajin nk hapdet blog.. arini ari jumaat, xde class, xde keje.. so ape lg, sy meniduri diri sdiri smpai ke tgh ari la.. hahaha,cm lucah je. bgon pn lmbat, bkak mata tgk pinat tgh siap2 nk g jmpa kekasih gelap gelita die. bgon tros pening, lapa lak tu..

Di pendekkan cter,ms g lunch kat upten jmpe eni,jaja,mon,wani sume.. diorg ajk g mines, tgk geng the muvi.. lbih femes ngan nama 'upin ipin'. Ms tu eni smpat bisik2 ckp nk wat seprais kat pinat aka fatimah ni. Then,aku on je.. Planning nyer cmni.

Plan A
Kul 3.20 - tgk Geng (msuk ni dh kali ke-3 aku tgk, gara2 si timah addicted cter ni)
Kul 5.00 - Afte tgk wyg.Diorg akan g siap2 unt wat seprais kat bilik karok Just K (tol ke idak nma die xtaw la,ahh lantak la, bkn aku dpt royalti pon).Lam masa yg same, aku kna la bwk 'target' jln2. Bile diorg dh redi, diorg akan roger aku. Then aku kna la bwk timah ni msuk bilik karok tu, ble timah msuk je.. then SEPRAISS!!!!

Keadaan aku bersama target (timah):
Mmg la susah unt aku handle makhluk bnama timah ni(bkn nama palsu). Mule2, diorg suh aku bwk si timah jln2.. aku pon fikir2, mna aku nk bwk die ni? xkan nk suh die teman aku g shopping.. tak logik tak logik.. sbb die taw aku ni bkn jenis suke window shopping lau xde duit.

Xkan aku nk wat cmni lak
" Timah timah, teman aku bli stokin kat giant leh x? Tp aku nk survey2 dlu,lau ade stokin yg 99sen br aku nk beli sbb duit aku ade singgit je ni."

Mau si timah ni lempang aku laju2. Nk beli stokin 99sen pn nk survey ke. Fikir punye fikir punye fikir..
Tingggg! dpt idea, aku wat lolok(tipu) timah aku ni sakit perut. Then aku suh die teman aku g toilet, aku pon duduk la lama2 lam toilet tu. Seb bek toilet tu bersih. Then ade 'muucav' kat luar, sejuk sket kaki aku ni. Pastu yan sms ckp ktorg dh bole dtg kat tmpat karok . Aku pon kuar la toilet, ajak timah ni g kt karok.Ms ni muke timah cm bengang sket ngan aku.

Br jln 3 steps, yan sms lg ckp xley wat msuk mkanan kat bilik karok.Xtaw ape mslh kelamin org yg jaga karok tu, die x kasi wat msuk mkanan. B4 dis eni ckp ok je.. org tu nk extra charge lau nk bwk msuk mkanan... So, tuka plan..seb bek diorg ni gud planner.Bak kate arwah nenek aku "Kite hanya merancang, tuhan menentukan".So plan A x jd..Tuka plan lak.

Sambung cter aku ngan timah lak :
Pas aku bc sms yan ckp x jd wat kat karok. Aku pon tetiba kerutkan muke, ckp kat timah perut aku saket lg, then suh timah g beli ubat n air kat aku.

Tp ape yg membengapkan keadaan, kedit aku xde n aku lak xde duit nk topup. Aku dh abeskan sume duit aku tnpa pengetahuan ayah aku... hehe.So, agak susah di sini unt planner2 contact aku.

Tpaksa la aku pnjam fon si timah ni, aku pon msg yan.. cpt2 aku taip, then delete sent items.. fuhh.. seb bek die x baca. Aku lupa lak fon timah ni ade log unt trace incoming n outgoing sms n call. Then die amek fon die.. ngan muke separa bengang(sbb lma tunggu aku lam toilet n kna bli ubat), timah tnye..

"Ko anta ape kat yan?"...
Aku tros cuak, mmg aku cuak lau timah wat muke bengang kat aku..


Ni la muke Kak Timah kite ms tgh tunggu aku lam toilet...


Then, dgn kebolehan yg aku ade, aku tros blakon.. wat2 nk muntah and lari msuk toilet.. hihi.. selamat kejap.. Pastu,yan sms lg,ckp nk wat seprais kat tasek plak, aku tros ajak timah g tasek tanpa gtaw diorg tlebih dlu.. smpai2 je aku tgk diorg xde,aku dh agak dh mesti diorg x redi lg ni sbb aku gerak cpt sgt td. Pastu yan muncul coverkan keadaan... pastu... nk taw ape yg tjadi?? tnye la timah sdiri.. aku mls dh nk story2.. penat menaip..

Tp kesimpulannye,seprais tu wat kat tasik mines, best gak.. sbb org2 yg join tu sporting.. pastu ktorg g karok.. best2. Mula2 aku malu badak, then pastu cm sronok la.. biase la i x biase nyanyi2 ni.. lau ngaji quran bole la...(hahaha... timah konpem muntah baca ni).

Ni aku n timah ngah posing.. Eni n jaja tgh syokkk nyanyi lg dangdut.. Bakat baru!! Mas Eni bkl mgantikan Mas Idayu.. Jaja Daratista plak leh ganti Inul.


Eh moon ni.. cbuk je die ni.Pi la nyanyi lagu 'Tanam2 ubi'..hehehe.


p/s: Kak timah oi, pueh ati ekau dapek nyanyi lagu "sekadar di pinggiran"? Jiwang punye timah!

To party planner(s): Sori le sekiranya aku agak meng'spoil'kan seprais td.. aku mmg susah handle makhluk yg lbih tinggi dr aku.. Tp aku rs so far (unt taun ni), ni la seprais yg bjaya wat timah tkejut.. Yg len sume die x tkejut sbb tu aku mls nk wat seprais unt timah ni.

Review:
Seprais yg aku wat aritu. Letak Patrick star kat boot kete timah, tp aku tgk cm xde tanda2 timah ni akan bukak boot kete die. Aku pon bg la hint, "Mah, boot kete ko besa x? mna lg besa ngan kete aku? Nk tgk leh?". Dgn acuh x acuh timah ni bkak boot, cm mls nk lyn pmintaan bodo aku ni. Then die duk ckp2, dh la x tgk patrick yg aku letak.. Aku duk sengih2.. pastu br die pasan.. Then die amek n wat muke kiut jap.. Pastu ckp " Eh, time kasih.. sape bg ni?". Siot ko timah.. penat2 aku wat seprais, xde reaksi lgsg.. Penat taw aku curi kunci kete ko ms ko tgh mandi, then lari trun kat parking ilmu, bkak boot kete ko, msukkan patrick.. dh la patrick tu buncet, x muat aku pun sumbat2 jugak la.. Then, aku lari nek atas.. then duk am bilik, wat muke sposen as if xde pape yg blaku.. hehehe.. membebel lak aku ni.. k la korang... stkat ni jela ek... aku pon dh busan ni...

2.14.2009

+Dinner @ Equatorial +

+Dinner @ Equatorial +

Xtaw cmne nk ckp tp sgt2 best. Aku hepi de kwn cm korang. Tu je nk ckp sbb mls nk menaip. Nti aku akn hapdet lg post ni skali ngan pic dinner mlm tu... tunguuuu.

2.11.2009

+Mid Term Break+

Dh lma x hapdet blog.. Bz gler skunk ni. Ni pn ade pluang post coz aku memontengkan diri unt .Net training. (Dh tu sape suh wat kt Amcorp Mall, kan dh ok wat kat COIT Megamall). So, now aku nk share cter2 aku ms cuti.

Petamo, sepupu aku kawen ms cuti. Best gler majlis dier.Havoc!! Aku x jd pengapit, aku jd 'bunga telur girl' je. (tp lau pinat ade sure die ckp aku ni 'macik2'..hehehe..fuhh,seb bek ko xde naih). Sbb pengapit di pihak lelaki tu agak tua,x seswai if aku or spupu aku yg sebaya ngan aku jd pengapit. (hape daaa, tua2 br nk jd pengapit).So, yg jd pengapit ialah kakak aku (even die dh kawen n ade anak), sbb nk kasi balance ngan pihak lelaki.Aritu, rmai lak la yg duk tnye aku ble nk kawen,hellowwww, aku ni muda lagi laaaa... Uwaa..sedey2, kazen aku sume dh bpunye (ooo..best korang duk menayang bf korang ek, mentang2 aku xde). So, keje aku hnye la bkepit ngan anak buah aku n spupu2 aku yg kecik2. Xpela, xde hal punyer...

Kodua, smpai2 je kat bumi kelantan.Aku tros set date ngan bff aku,sape lg lau bkn yaaya yayah, aritu je sempat hangout ngan die. Cos, esoknye die dh nk fly g indon. So, aku kuar ngan die lma gler, dr kol 4.30++ till 10pm.. best gler.. tcabut patela aku teman die. Tp sgt best la...

Ketigo, sum1 txt me asking 4 a date. Mmg tkejot gler, sbb sum1 tu penah jd sum1 spesel dolu2(nomore for now). Tetiba aku neves, keliru. Nk kuar ke x?? Aku xdela anggap cm nk g ngedate, juz to meet my old friend, hangout2. Tp tetiba mak aku ade wat mkn2 lak kat umah aritu, so xdpt la kuar. Thank god, finally, aku dpt gak decide. Xyah kuar ngan die. Let by gone be by gone, aku dh xmo turn back n ingt mende2 lps.

Persoalan nye, nape aku x cr pengganti?? Adakah aku still ingt kat dia? Or dh serik? No no no... The best answer is, mls la nk cr, nti ada jodoh ada la. Lgpon aku hepi ngan life aku skrg.

Keompet, aku x study lgsg kat umah. Dh la, ari isnin ade test net comp, kamis lak data sec. Aku lak slamber badak balik melenggang. Nota n buku aku x wat balik, lappy pn aku tinggal je kat uniten. Ni la gara2 excited nk balik kg. Smpai je uniten, tros demam kure2, g klinik dpt mc 2 ari (leh ponteng .net training...wek wek). Ms tu br la kelam kabut nk study. Haa, pdn muke aku. Tp seb bek ade geng study. Mmg sgt2 mbantu.