11.29.2008

Tag

+'Latih tubi' Tag+


Tagged by Pinat_kekacang.. FYI, ni 1st tag aku. Aku xtaw aceli tag tu pemenda. Jenuh aku tnye pinat. Last2 die suh aku wat tag ni. Sori la, aku ni jakun sket.Erm, neves nye nak jwb tag ni (cm nk jwb soklan exam CCNA lak)... dah2, aku xmo mempoyo lama2..aku jwb dlu ek. Ms diberi 1 hours including 5min reading time.LOL.

Every question is referring to 1 person (sapekah 'person' yg aku refer?? Jeng jeng jeng!!! Jawapan ade di bwh.)
Lombu Amat tu person ke x?hehe...

1. What is the relationship of you and him/her?
- kami slalu tdo sesama tp kami bkn gay.

2. Your 5 impressions towards him/her.
+ sporting
+ shopaholic
+ rajen masak
+ soft-hearted
+ open-minded
+ early-bird

ni dh lebey 5.. lau exam sure dpt extra marks ni.

3. The most memorable things he/she had done for you.
- Mandi sesama

4. The most memorable things he/she have said to you?
- "Jom g mkn kt luar. Kter g 2org je. Xyah ajk org len. Ade hal nk ckp".

5. If he/she become your lover, you will…
- Die mmg dh jd lover aku pon..

6. If he/she become your enemy, you will…
- Tak relevan la soklan ni..nexttt

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on…
- Nothing. die dh ckup perfect di mata aku.

8. If he/she become your enemy, the reason is…
- aku yg wat salah.. mesti aku la punca.

9. The most desirable thing to do on him/her is?
- Tlalu rasie unt aku ckp.. (juz keep the answer to maself).

10. The overall impression of him/her is…
- P.E.R.F.E.C.T.

11. How do you think the people around you will feel about you?
- Soklan ni x related ngan soklan atas la.. jwb je..
Ade yg suke, ade yg x ske. normal la tu... tp aku ni bek cma ske bgosip + kutuk org.hahaha


12. The character of you for yourself are?
+ short tempered
+ money eye(pinat ckp.hahahaha)
+ sensitip
+ determined
+ ambitious
+ romantik (jiwang) and ske wat lawak budus ..hehehe. xley blah.

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- ske mkn. makin tua mkin mjd2 lak nafsu mkn aku ni.. aku xnk jd obesiti. tolonnn.

14. The most ideal person that you wanna be is?
- person yg aku duk cter kt atas tu.

15. For the people who care about and likes you, say something about them.
- Mekasih daun kledek.. You guys mmg superb. Diorg ni spesis yg pndai menilai kaca n pmata. hahaha..

16. Ten people to tag:
- Gler byk!Soploh tu. Aku nak :
Top 10 person yg namanye ade lam chatbox aku.

Teetttttttt.. 'Time's up. Please stop typing,you are not allowed to leave your notebook until you publish your post'.

So,soklan bwh x sempat nk jwb. Cube sape 'person' yg aku refer td?
******************
* Answer : MAK AKU!! *
******************
------------------------ ni soklan2 yg x sempat di jwb ------------------------------

17. Who is no. 2 having a relationship with?
-

18. Is no. 3 a male or a female?
-

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
-

20. How about no. 5 and 8?
-

21. What is no. 1 studying about?
-

22. Is no. 4 single?
-

23. Say something about no. 6
-

To Pinat_kekacang : Aku dh jwb tag ko. Ko ble lak nak nyanyi unt aku?? Janji ttp janji.

+pertukaran layout+

+Changes of Layout+


Ramai pembaca2 blog aku tnye nape layout blog ni ditukar?? (br 2org yg tnye, xdela rmai pon...ehehe). Aceli aku tukar background ni kpd putih krn putih melambangkan kesucian hati pemilik blog ini (ehem2..aku la, sape lg). Aku mmg ske putih, lau sesapa yg knal aku mesti die prasan aku ske kaler putih,dark blue n cekelat even aku x penah gtaw sesapa pon aku ske kaler tu(opps!!!terbagitau korang lak peberet kaler aku).

So, sbb tu la aku tukar layout aku ni. Simple. Tp x saket kan mata kan kan kannnnnnn??(sile hangguk ye unt sodap kan ati aku).Ade gak kwn aku ckp layout dulu lg cute (wlupon aku taw x cute sgt sbb aku ni x kreatif).

Aceli kan, sume di atas adalah alasan semata-mata. Aku tukar layout ni sbb layout yg dulu suda jahannamm.. Aku la yg mandai2 edit coding, konon2 nak up blog aku ni kasi superb. skali.. haraammmm... rosak tros blog aku. Aku try fix balik, try punye try.. x jalan gak.

So, tpaksa la aku cari layout br. Sbb kesuntukan ms + kemalasan, aku wat simple2 je. Xpela. Layout x pentg. Yang penting content die superb. Tu yg nadh tgile2 kan blog aku tu.. hahahhaa.. prasan la aku ni (taw xpe).

Ok.. cm yg aku janji.. aku upload pic mp4 yg aku dpt tym mdec training.. layannnnn.


mp4
Ni haa mp4. yg kaler itam aku n emi hot punyer. kaler pink tu pinat_kekacang punyer.

mp4+cert
Ni lak pic mp4 and cert. Company yg provide menda alah ni ialah K-Workers a.k.a KnowledgeCom Sdn Bhd. Mekasih ye.

Me+Fnaz_mdec_training
Ni lak pic tym tgh training. Tym ni COIT sejuk melampau. Aku g toilet lebey 10x (ni tol2, bkn omong kosong), pecah record tu...Nak wat cane, COIT menggila, sejuk thp beku.. otak aku pon dh nek tepu.

+misteri kehilangan baju renang+

+Misteri Kehilangan Sepasang Swimming Suit+


Peristiwa yang penuh misteri ini berlaku kira2 jam 7.05pm pada ari Jumaat (28/11/2008). Sepasang baju renang(lau lam bahasa ibunda aku ialah swimming suit)telah didapati ilang dr ampaian di salah satu blok di Kelompok Ilmu. Peristiwa ini tros mjadi misteri..
Kronologi :

23/11
9.30am - Aku n kwn2 ke swimming pool unt berenang2 gaya berudu. (Lau dh ke swimming pool xkan g basuh kain, berenang la).

1.00pm - Aku membasuh baju itu dan tros mjemurnye di ampaian. Pastu aku clipkan bj2 tu ngan 'sepit baju' (Aku guna hosmet aku punyer).

Jap2.. before aku smbung kronologi ni.. aku nak tegaskan, swimming suit ialah jenis yang MUSLIMAH punyer taw (yg blengan panjang n menutup buku lali).. Bkn yg sexy2 tu.. Nti korang tbyg2 bikini lak. Bkn aku xtaw otak sekor2, yellowish!

Ok aku sambung...

24/11
Aku mjenguk2 ampaian unt pastikan bj aku dh kering ke lom. Dah kering. Tp xtaw nape aku rs cm mls nak angkat. Cm ade mende yg mhasut aku suh aku biarkan aku jemur je bj tu. "Nanti nak pkai la ko angkat!" Bisik hatiku.

25/11-27/11
Disebabkan kesibukan aku mengejar ilmu di COIT (mdec training) + ke'busy-body'an aku mengusha org present project 2. Aku tol2 lupa sal bj yg aku jemur tu.

28/11
6.45pm - Aku tercari2 baju aku sbb esoknye aku dh janji nk g swimming ngan anak2 katak.
7.05pm - Pencarian gagal. Merata-rata aku cr tp x jmpe.
+Atas kusi takde
+Lam laci takde
+Lam kabinet dapur takde
+Lam tong sampah takde
+Lam beg takde
+Lam rice cooker xde (tipu je ni)

Damn! aku tingat yg aku x angkat lg bj tu. Tros aku blari2 anak kobau g tgk ampaian.
Korang taw ape yg aku nmpak????

Aku x nampak pape. Yang ade hanya sebatang mop.

So, aku wat la andaian.
1. May be hosmet aku yg angkat kot. Tp lau die angkat, nape die x letak atas krusi? Biase nye die akan letak ats krusi lau angkat bj aku.

2. May be bj tu terbang ditiup angin (smbil nyanyi lagi "Kamu yg bawa ku terbang...lalala"). Tp x mungkin! Aku dh sepit bj tu ngan penyepit yg bwarna hijau terang (kaler peberat emi hot).

3. Mungkin cleaner amek (mula la fitnah org. Die yg x angkat bj, cleaner lak yg dsalahkan.. tsedak-sedak akak2 cleaner yg tgh mkn mami slirpp lam bilik mucuk2 diorg).

4. Mungkin ade third-party yg sorok kan(Ni andaian yg plg merapu).

So, ble fikir2 balik.. Aku wat conclusion, may be hosmet aku kot yg tsilap ambek bj ni. May be die igt tu swimming suit die. Unt pengetahuan korang, hosmet aku ni kaki swimming gak. Kaler bj die pon lebey kurang cm bj aku gak. Beza nye die punye sluar short. Aku punye mini skirt.. hahaha.. (yg lenga2 tu caye la tu aku ckp).

Ok, tekaan aku ni consider logik dan relevan la.

29/11
Aku duk umah sorang2 tym ni. Rumet aku tinggalkan aku..uwaaa

+9.05am - Sbb tlalu bosan duk umah sorang2. Aku wat la amal jariah. Aku tlg lipat bj rumet aku. (Dkt ngan sejam okk aku lipat baju..sbb aku lipat pkai pbaris besi)
+10.25 - Kemas bilik.Sapu lantai. Buat wiring cable tenet yg dj jd cm rmbut 'Einstein'(Sapekah?? Rahsiee....)
+Kul 11.15 - Sapu umah, kat hall. Susun2 kusyen (isk dak2 ni, gna kusyen bkn nk susun leklok).
Tgh aku susun kusyen, aku nmpak sumthing.. Aku nampak swimming suit aku!!!!
Tpenyek di antara 2 kusyen. Korang leh byg kan x? Ade 2 kusyen, baju aku ade kt tgh2 (cam burger la). Dh mcm ikan kering aku tgk.. tpenyek gle.

So, aku dh jmpe swimming suit aku. Sume andaian2 yg aku wat tu x btol. Hosmet aku yg angkat bj aku tu. Die letak atas kusi.. Pastu xtaw la sape yg bijak pandai g letak kusyen ats bj aku.

Tp xpela.. at least jmpa. Takde la idop aku diselubungi misteri.

Ape lagi anak2 katak?? Bole la kte berenang2 gaya berudu lak...



+going home+

+Tak Sabar Nak Balik Jumpa Buah Hati+


Skunk ni keje aku ialah mhitung hari mgunakan jari. (nak hitung duit pon tgh pokai ni)..erm, arini dh ari sabtu. lg 3 ari aku nk balik umah.. so excited!! tym org len tgh syiokk cuti midterm, aku asek duk ngadap PC je kat lab COIT. Ngadap pc pastu ngadap muka instructor yg ala2 hero tamil. di sbb kan class aku dh kepupusan jantan. aku ngadappp jela muke instructor tu. dh la aku duk dpn skali. Bile die ckp je, fuhh tempias aku.. yekkkkk.

Aku bkn nk cter sal instructor aku yg mjd pojaan ati Emi tu. Aku nk cter sal nape aku excited nk balik.. aku nak sgt2 balik sbb nak jmpa buah ati aku. Rmai org tertanya2 aku ni dh ade buah ati ke blom.. So, skunk aku nk reveal, aku mmg dah ade buah ati! Bkn tujuan aku nk menunjuk2 buah ati aku, tp aku tlalu rindukan beliau. Erm, rmai kot yg x caye aku ade buah ati. So, aku upload pic2 ni sbg bo'kti2 (sile sebut pkataan ini dgn idgham yg btol).

Ni haaa buah ati aku yg slalu aku rindu + mimpi.. Miss u dear!!


NuriesyaAqmi
Sejibik cm muke aku ms aku baby dulu... hahaha. Opps, terlebey prasan sudaa.


SnapPixMuah
Sile abaikan parut di siku itu.. Itu adalah parut nakal. hahaha...Sori ye Abg Shah.



Iesya and Uya(kazen)
Buah ati ku a.k.a dak gemok (kecik2 dh ade double chin, kalah aku) with Aunt Uya a.k.a SuYa (bkn soya taw)


Itu sj la al-kisah buah hati sy bsama bj costume 'Santa Claus' beliau (cmne la akak aku leh bli bj Santa ni).

Last aku jmpe buah ati aku ni ms raya. Tu pon die asek tdo je keje.Ntah die knal ke x macik die ni.Pic2 ni sume nye di anta melalui email je.


Lau korang sume nk taw, aku blik cuti ni +- 10 days cmtu. Aku Qada balik cti midterm yg aku x balik aritu(Cti taw lak ko Qada ye..isk2).

p/s : Sori ye lau sesapa yg jeles or x ske sy menayang anak sedara sy ni. Nak wat cmne, balak xde unt ditayang.. So, kpd sesapa yg x ske.. try tgk kt atas page ni, belah kanan skali.. Nampak tak simbol "X" tu? Sile click disitu.. Mekasih.

Last but not least(ecece..ayat cm wat karangan BI ms f5 dulu),Ari Jumaat br2 ni adalah last training aku yg kat COIT. Sume org dpt mp4 n ade 1 student dpt laptop. Aceli, laptop tu ptotnye aku yg dpt..saje je aku tanak.. hahaha... watpe laptop byk2 kan kan(kate2 org jeles x dpt laptop). Tp ok wut dpt mp4. Dh la training free, dpt mp4 lak tu.. Sure korang jeles kan (Org yg harus jeles ialah Chucky). To chuck : Lau ko x jeles pon sile wat2 jeles yer... hehe. So, untuk menambahkan lg kejelesan korang.. aku akan upload pic mp4 tu. Tungguuuu....

Ok korang, mekasih cos sudi jenguk2 blog aku. To all, tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi.. tah pape la aku bebel ni. ok la, adios!

11.23.2008

+mkn di johny's+

+ Mkn di Johny's+
ari ***** yg lepas (aku lpa lak ari ape).. aku, fnaz, chucky,emi n shima kuar g alamandul. yela, dr pg hingga ptg ktorg ngadap pc.. tingin gak nk g jln2. Ktorg x merancang pn. tp cm tetiba je. awal2 plan baek nyer nk g jogging. then, tukar plan. g mkn lak, kt alamanda lak tu.. Ktorg mkn kat Johny's Restaurant. So, bermula lah sesi 'jalan2 tambah lemak' di alamanda.


ala.. aku saket kuku la nk menaip. aku upload pic jela.. pape pon, korang lyn dlu gmba2 ni. lau aku rajen nti aku hapdet lg posting ni.. pic ni unt tatapan je taw, jgn nk copy ke printscreen lak. hak cipta terpelihra ni.. sesapa yg amek pic ni tnpa izin aku, aku saman. aku siyes ni!! hahaha...





pic ni tym on da way g alamanda... emi aka mama hot jd driver tym ni. aku x jd driver, road tax kete dh expired, dh bekulat.. so aku dh digugurkan jd driver mak datin2 ni. shima kt blakang cm biase la, asek gayut je keje.. chucky aka ma'chic maintain ayu. aku ttp ngan kesopanan aku sbg pompuan melayu terakhir.. hahaha... gile poyo.






ni lak pic ktorg ms tgh 2gu mkanan.. mkanan aku x smpai lg ms ni.. lapa ni.. cpt skel plisss...mkanan kt cni mmg best. tp lg best lau kte mkn bsama emi. bak kata chucky.. emi adalah 'main ingredient'...





Haa.. ni la mkanan2 yg ktorg order.. shima ngan fnaz tom yam. emi ngan chucky ns ape ntah.. x igt.. tp yg pasti halal la.. aku lak order kuew tiaw sup thai.. best. sume org mnum thai tea... air ni sgt bgos unt kesihatan.. rsnye pon sgt sedap spt air kosong kt tropic...





dh abes mkn.. ktorg mkn eskrim lak.. yg cekelat tu aku, fnaz n shima punyer.. yg strawbery tu emi punye.. yg putih suci tu chucky punye..yummy2! sgt sedap woo...


ade 1 lg peristiwa yg agak lucu blaku.. aku lau kuar mkn ngan diorg xde mende lucu mmg xsah.. nk dijadikan cter.. si pinat aka kekacang order la air milkshake.. gelas die leh thn gak la besar.. tgk syok mnum. dh smpai sparuh gelas dh.. ade lak sekor lalat pening baekkkk punye landing dlm gelas si pinat ni. pastu, ble tunjuk kt waiter, die tros kasi milkshake yg br. gelas penuh tu beb.. so, ktrg sume dpt la merasa milkshake tu... hehe..

so petua aku kt korang, lau korang g mkn kt tmpat2 yg jual air yg agak leh thn harga die.. korang bwk la menatang perosak cm lipas ke lalat ke cicak ke.. pastu mnum air laju2.. agak2 air tu dh nk abes, msuk kan menatang tu lam gelas.. pstu complain la kt kedai tu.. lau nk letak tikus pn bole.. tp sebarang kesan dan akibat drp tindakan tu korang tanggung sdiri.. aku x nk btanggung jwb.. aku ni spesis x btanggung jwb..

11.22.2008

+report ku yg nipis+

+ Report ku yg nipis +


elow eberibodi...lamenyer aku x update blog ni. Bkn x nk update tp i ni veri the bz la... hehehe. lps final exm aritu, ramai org yg mederkaaaaa tp aku x. merdeka sehari je. 2 ari lps tu tros ade MDEC training. penat gle. tu br bab training, ngan FYP report xwat lg.
Ckp sal report aku mmg tensen, report aku tu aku wat last minit gler. aku kna submit report ari khamis. tp aku mintak ngan sir salman nk anta ari jumaat. seb bek die ckp ok. ptot nye report aku tu dah setel. Tp sbb kan training aku tu stat 9am til 5pm. so, ms x byk untuk aku menyiapkan report.

ms mlm kamis tu, aku try gak siapkan report. kul 9.30 br siap... aku tros memecut kumbang biru aku g print kt serdang. x sempat pon nk check report aku tu. sampai kt kedai tu, aku br je nk print, tgk2 arrangement page sume lari.. xpe2, aku btol kan blik 1 1. seb bek kdai tu tutup kul 12mlm. ok dh siap susun. tetiba 'click', PC tu padam then restart balik. wehhhhhhh, aku x save lg la!! aku tensen dah. then aku susun blik. aku rs mmg down gler ms tu. dh siap susun aku print,then binding. smpai kt umah kul 11 lbh cmtu. sbb penat + tensen, aku tros tdo.

esoknye aku bgon pagi bc report aku tu.. sux! byk gler yg x lengkap. 1 part missing.tp apekan daye.. aku dh kna submit arini gak. lau x, aku kna BS. aku seboleh2 nye xnk BS. ptot la report aku nipis je. lg nipis dr draft report yg aku anta dulu. aku rs draft report aku lg ok kot.
arghh.. lantak ko la report, aku nk anta gak. ape nk jd pn jd la.
kalau la ada 1 ari je lg, aku nk wat report aku tu elok2. tp xpela, redha jela.

tp aku amat bterima kasih kat rumet aku. sanggup tlg aku tym aku ssh. die temankan aku mlm2. siap janji nk nyanyi unt aku lg lau aku bosan wat report..hahaha. ms aku tensen kt kdai print tu, die la yg tlg aku. uwaa, mekasih la mas intan syhafeenaz sbb sudi tlg aku tym susah. lau xde ko, aku dh memBS kan diri aku dh. Aku nk ucap trima kasih gak kat aimi liyana aka hot mama sbb kasi aku pinjam kete nk g print. oh emi, bkn aku yg rosak kan aircond ko, die yg rosak kan dirinye sdiri. huhu....

selain itu, aku nk ucapkan trima ksih kt sume yg tlibat scr langsung n x langsung yg menolong aku. trima ksih byk2 kat sir salman n puan azizah. kpd chucky yg kasi format report kt aku. then, x lupe kpd mira n shima yg aku janji nk g print sesama tp x jd. sori ye korang.